Milliárdos örökösödési adó Dél-Koreában, gyerekszámlák, lebutított és tévedésből felokosított kriptóbányász videokártyák. A hét kimaradt hírei vasárnapra.

(Forrás: Nvidia)
(fotó: Nvidia)

(Forrás: Nvidia)

A világ marhaságának tűnik az NFT-láz? Van jobb. Már ötvözték a tamagocsira hajazó CryptoKitties-t a versenysportokkal. Bárki vehet magának virtuális lovat, majd benevezheti egy lóversenyre. A Zed Run oldalon már 11 ezer digitális lovat adtak el, a legdrágábban 125 ezer dollárért. Ennyiből már magyar sportlóból is lehet vásárolni egy istállónyit.

Ember legyen a talpán, aki követni tudja, hogy az Nvidia videokártyáit mikor lehet kriptóbányászatra használni. Először korlátozták, aztán egy bétás driver miatt újra elérhetővé vált a funkció, most újra letiltották. Ha a gyerekdalnak hiszünk, akkor most fogják kerék alá tenni vagy sós kútba vetni. Pedig jelentősebb mennyiségű gamer vár arra, hogy ismét legyenek elérhető árú videokártyák a piacon.

További tini- és gyerekfókuszú fintechek kaptak nagy befektetést kockázati tőkebefektetőktől. A Step egy 100 millió dolláros harmadik kört zárt le, a Greenlight pedig 260 millió dollárral zárta a negyedik befektetési körét. Annyi pénz ömlött ebbe a szektorba, hogy valaki most már tényleg megcsinálhatna egy jó és megfizethető gyerek számlacsomagot és bankkártyát.

Kifizetik az örökösödési adót a közelmúltban elhunyt Samsung-vezér, Lee Kun-hee örökösei. A vezető vagyonát 26 ezermilliárd wonra, azaz 23 ezermilliárd dollárra becsülik. Az összegek azért érdekesek, mert Dél-Koreában a legmagasabb az örökösödési adó a világon. A család nagyjából 10,8 ezermilliárd dollárt, azaz a vagyon felét fogja kifizetni adóként. A család öt éven keresztül fizeti be az adót, így meg tudják előzni azt, hogy a Samsung részvényeiket kelljen eladni – feladva a cég feletti irányítást – az adó befizetéséhez. A legnagyobb örökös, Jay Y. Lee egyébiránt épp 30 hónapos börtönbüntetését tölti, amit vesztegetésért és egyéb bűnökért szabtak ki rá.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?