Elnézést kért és az inflációra figyelmeztette a részvényeseket a NatWest bank igazgatója.


Nem csak az aktuális pénzügyi eredményeiről számolt be a NatWest bank igazgatója a részvényeseknek, hanem elnézést is kért. Az utóbbira azért volt szükség, mert a bank az elmúlt években megszegte a pénzmosás kiszűrésére szolgáló intézkedéseket. Ez a hiba pedig 264 millió fontjába került a pénzintézetnek, és áttételesen a részvényeseknek.

A NatWest 2012 és 2016 között kezelte félvállról a pénzmosás kivédését. „Bár mostanra az ügy véget ért, továbbra is jelentős forrásokat fektetünk a gazdasági bűnözés és a csalás elleni harcba” – mondta Howard Davies, miután elmondta, hogy egy ügyfél volt érintett a pénzmosási botrányban.

Az igazgató arra is figyelmeztette a részvényeseket, hogy az infláció emelkedése miatt a megélhetési költségek is nőni fognak. Ez pedig keményen fogja érinteni a bank ügyfeleinek egy részét is. (Várhatóan a nem pénzmosókat.)

„Az infláció, ami már 2021-ben is meredeken emelkedett, továbbra is emelkedni fog az Ukrajna megszállásával járó hatások – különösen az energia és nyersanyagárak növekedése – miatt” – mondta Davies. A bank könyveiben egyelőre még nem látszanak segítségre szoruló vagy fizetésképtelennél váló ügyfelek, de az eseményen már felkészítették ezek megjelenésére a részvényeseket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?