A Bitcoin (BTC) vásárlása és a kriptovalutával való kereskedés még biztonságosabb is lehet, mint a hagyományos fiat pénz használata. (x)

De csak abban az esetben, ha ismerjük a digitális valutákkal folytatott ügyletek legfontosabb tudnivalóit.Ebben a cikkben bemutatjuk a Bitcoin vásárlás egy egyszerű és biztonságos módját, melyekkel pillanatok alatt felhalmozhatod vagy elköltheted a satoshikat, valamint tippeket is adunk a megbízható tárolásra és váltásokra.

Bitcoin, a digitális arany

Bitcoin… ki ne hallott volna még róla?! Ez az első valódi kriptovaluta, ma ez a legértékesebb és legelterjedtebb kriptopénz. Az iránta való lelkes érdeklődés nem csak a birtoklási vágyról szól: ez egy forradalom része, a kriptovaluták egy teljesen új rendszert alkotnak!
Vásárlásakor erre a két dologra kell figyelni leginkább: a biztonságra és a tulajdonjogra.

Biztonság

Mint minden más befektetésnél, a Bitcoin esetében is a biztonságnak prioritást kell élveznie. Mivel a BTC az interneten van, könnyebben lopják el, nehezebb visszaszerezni és nyomon követni. Maga a Bitcoin biztonságos, de csak annyira, mint a tárca, ami tárolja!
Tehát ami a leginkább számít, az a kulcs, ami hozzáférést biztosít a Bitcoinhoz – a privát kulcs. Az a személy, aki hozzáfér ehhez a kulcshoz, valóban birtokolja a társított Bitcoint és bármit megtehet vele. Ez a személy csakis te legyél!

BTC online vásárlásakor nem te rendelkezel ezzel a kulccsal – a váltó rendelkezik vele. Tehát védd meg a tárcád a lehető legmagasabb szinten vagy ha centralizált tőzsdén van a befektetésed, ami átveszi a pénzügyi eszközök kezelésének a jogát (vagyis nem kapod meg a privát kulcsodat), akkor válassz megbízható kereskedőt. Ugyanis, ha a tőzsde kibertámadás áldozatául esik, sajnos elveszthetik az ügyfelek pénzét. A kriptovaluta tőzsdék ideális célpontot jelentenek a hackerek számára az ellopható titkosítás miatt. Néhány weboldalon hamis tőzsdéket is létrehoznak, hogy a hiszékeny emberek azt gondolják, befektettek kriptovalutába. Ezeket a tranzakciókat azonban soha nem írják be a blokkláncba és a csalók elveszik az emberek pénzét. Válaszd a megbízhatót! Ha egy ajánlat túl szép, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem az…

A 2FA kétfaktoros hitelesítés széles körben alkalmazott módszer a bejelentkezési rendszerek biztonságának növelésére, használatával megbizonyosodhatunk arról, hogy a fiókunk biztonságban van. Ilyenkor a bejelentkezéshez nem elég egy jelszót megadni, hanem egy kódot is meg kell, például amit a Google hitelesítőtől kapunk. A legtöbb kriptovaluta váltó használja, így a biztonság szintje jelentősen javul.

Igazi tulajdonjog

A Bitcoin lehetővé teszi, hogy valóban birtokolhasd a befektetéseidet. A Bitcoin blockchain egy decentralizált hálózat, ami kiküszöböli az egyénekbe vetett bizalom szükségességét, lehetővé téve az értékátadást a külső felek ellenőrzése alól.
A kriptovaluták teljes szabadságot adnak, hogy kiválaszthasd, mit szeretnél tenni az eszközeiddel. Pénzed a nap 24 órájában rendelkezésedre áll, azt teszel vele, amit csak szeretnél. Senkinek sem kell megmondani, mit csinálunk a saját pénzünkkel, senki nem tudja, mivel csak az fér hozzá, aki a privát kulcs birtokában van.

Hogyan lehet biztonságosan Bitcoint vásárolni?

ATM váltók kínálják az egyik legbiztonságosabb módját a BTC vásárlásának, ha az egyik ilyen automata a közelben található. A váltási folyamat ugyanolyan stresszmentes, mint amikor egy banki ATM-et használunk, egyszerűen elsétálunk a géphez és kiválasztjuk a megvásárolni / eladni kívánt kriptovaluta típusát. Nemsokkal ezután már BTC tulajdonos vagy! ATM térképes kereső oldalunkra kattintva megnézheted, hogy mely helyszíneken használhatsz Bitcoin automatákat.

A tőzsdéktől eltérően az ilyen ATM-ek lehetővé teszik az egyszerű és gyors hozzáférést egy olyan eszközhöz, amin keresztül biztonságosan kereskedhetünk a népszerű kriptopénzekkel. A privát kulcsok tényleges birtoklása pedig abszolút szabadságot adnak a Bitcoin befektetések felett.

BTC vásárlásához tehát nem szükséges saját kriptovaluta tárcával rendelkezni, elég a helyszínen az ATM segítségével kinyomtatni egy papír tárcát. Amennyiben már rendelkezel Bitcoin pénztárcával beszkenneled azt, ha nem, a gép majd generál és nyomtat egy újat. Ezt a papírtárcát a későbbiekben be is tudod importálni egy hot vagy cold wallet-ba, hogy biztonságosan tárolhasd online az okostelefonodon vagy offline.

A készpénzes váltás gyors és privát módja a Bitcoin vásárlásának. Az ATM-ek lehetővé teszik az euró és forint alapú megtakarítások kriptovaluta váltásait. Vásárláskor nem kell 1 egész Bitcoint vásárolni: minden BTC 100 000 000 darabra osztható, vagyis a legkisebb vásárolható egység 0,00000001 BTC-t, ami egy satoshi. Azonban, van egy minimális tranzakcióindítási összeg, ez 13€.

Belevágnál? Miért is ne! Keresed meg a hozzád legközelebbi ATM-et ide kattintva.

Márkázott tartalom


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?