Megrengeti-e a bizalmat a pénzügyi eszközben az, hogy valami, amit 2,9 millió dollárért vettek meg, most alig hétezer dollárt ér?

A majmok árfolyama még nem zuhant be látványosan (Fotó: OpenSea)

Megmondtuk vagy megmondtuk, hogy az NFT-k még csak nem is kockázatos befektetések, hanem nagyjából a pénz elsnóblizásának megfelelő gazdasági cselekedetek. Sina Estavi, aki megvette Jack Dorsey Twitter-alapító első twitjét sajnos nem jutott ilyen prémium pénzügyi meglátáshoz, csak így lehet, hogy nos, megvette az első twitet NFT-ként.

Az üzletről kezdetben azt gondolta, hogy a digitális világ Mona Lisáját veszi meg. 2021. márciusában 2,9 millió dollárt fizetett az NFT-ért. Most viszont, valamivel több mint egy évvel később, úgy gondolta, hogy megszabadul a Lisától, ezért felkínálta eladásra. A legmagasabb ajánlat pedig egy Mona Lisa poszter verzió árát idézi inkább. Esetleg egy ikeás sokszorosított képét, tudjátok, azt az amúgy remek New York-i fotóét, ami mindenkinek tetszik, épp ezért a nappalik felében ott is lóg. (És, ha boldogságot okoz a ránézés, lógjon is ott!)

Estavinak viszont nem okozott boldogságot, hogy 6800 dollárt kínálnak a 2,9 millió dollárért vett NFT-jéért. Különösen azért nem, mert ő azt remélte, hogy a digitális műkincs értéke emelkedni fog, és kap érte majd 48 millió dollárt. A tulajdonos egyelőre nem érzi úgy, hogy el akarná adni az első twitet. Már meg is indokolta magának, a Guardian kérdésére válaszolva, hogy nem mindenki érdemli meg, hogy a legelső twit birtokába jusson.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?