A kriptovaluták úgy terjedtek 2017-ben, mint egy fékevesztett vírus. A Barclays kutatásából most kiderült, hogy a Bitcoinláznak lassan vége.

A kriptovaluták úgy terjedtek 2017-ben, mint egy fékevesztett vírus. A Barclays kutatásából most kiderült, hogy a Bitcoinláznak lassan vége.

pixabay.com
pixabay.com

A Bitcoin ára megugrott a napokban, a hét elején még 7 ezer dollár körül volt, most átlépte a 8 ezret. Viszont ez még messze nem annyi, mint a decemberi csúcs, amikor 20 ezer dollár felett volt.

A kutatásban egy fertőző vírushoz hasonlították a kriptovalutákat

A Bitcoin végigsöpört a befektetők jó részén, és most elérkeztünk oda, hogy többen már nem érdeklődnek iránta. Olyan ez, mint amikor egy vírus végigmegy az emberiségen, viszont vannak azok, akik immunisak rá. Ez történt a Bitcoinnal is. Azokat a befektetőket már megfertőzte, akiket tudott, még lehetnek páran, akik hajlamosak elkapni, és vannak a teljesen ellenállóak. Legalábbis ezt a három csoportot állapította meg a Barclays.

A kutatásban modellezték a Bitcoin eddigi terjedését, és kivetítették a jövőre. Eddig többen vettek Bitcoint, mint ahányan eladtak, viszont ez az arány változni fog. Több lesz az eladó, mint a vásárló, ez pedig az árfolyam eséséhez vezet majd. A vírusok terén ez az a jelenség, amikor az emberek immunissá válnak a betegségre, miután a nagyrészüket már megfertőzte.

Ha a modellezésük helyes, a Bitcoin már átesett ezen, szóval nem lesz következő vásárlási őrület.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?