Nem csak a kínai turisták miatt terjednek az Ant Financial szolgáltatásai. A cég épp most vásárolja be magát az indonéziai piacra.

(Forrás: Ant Financial)
(Forrás: Ant Financial)

A kínai pénzügyi óriás az Emtekkel, Indonézia második legnagyobb médiacégével alapított közös vállalatot. A Emtek nem csak a sajtós vonal miatt lehet érdekes az Antnek, hanem azért is, mert nagybefektető a 250 milliós ország legfontosabb e-kereskedelmi oldalában, a Bukalapakban.

Az együttműködés első gyümölcse egy olyan fizetési megoldás lesz, ami a Blackberryken működik. Indonéziában ugyanis, a világ más tájaitól eltérően, még havi 63 millióan használják a BBM üzenőszolgáltatást. Ezt pedig az Emtek egyik leányvállalata üzemelteti az országban.

A további irányokat egyelőre homály fedi, vagy legalábbis nem mondtak el túl sokat a cégek. A közléményükben az e-kereskedelem, az over-the-top és az online-to-offline szolgáltatások szerepelnek hívószóként.

Az Ant Financial a mostani lépéssel folytatta a Kínán kívüli terjeszkedést. A cégnek vannak koreai, fülöp-szigeteki és thaiföldi partnerei is. Emellett az Ant Financial versenyben van az amerikai Moneygram pénzküldési szolgáltatás és az Euronet megvásárlásáért is.

A cégcsoport másik tagja, az Alibaba e-kereskedelmi platform szintén megvetette a lábát Kínán kívül.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?