28 ezer tanár kaphat tantermi felszerelést a kriptopénzes startup által felajánlott pénzből. Az oktatás megjavítására kevés az összeg, de biztos, hogy látható hatása lesz.

28 ezer tanár kaphat tantermi felszerelést a kriptopénzes startup által felajánlott pénzből. Az oktatás megjavítására kevés az összeg, de biztos, hogy látható hatása lesz.

Ripple_effect_on_water

Az igazi kriptopénz rajongók gyakran nem kedvelik a Ripple-t. A tranzakciós valutának szánt kriptopénzt nem lehet bányászni, nagy része egy cég tulajdonában van, sehogy sem kínálja azt a fajta szabadságot, amit a bitcoin megígért. Abba inkább ne menjünk bele, hogy a Ripple nem is akar új bitcoin lenni.

Most azonban a startup tett valami olyat, ami felhelyezi a térképre, és amihez egy céges formában létező szervezetnek kell lenni. 29 millió dollárnyi XRP-t ajánlottak fel iskolák támogatására. A pénzt a DonorChoose.org oldalon tanárok által felvetett problémák megoldására fogják felhasználni. A 18 éve létező DonorChoose igazgatójának, Charles Bestnek támadt az az ötlete, hogy megkeresse a Ripple-t.

A legnagyobb meglepetésemre igent mondtak

nyilatkozta Best a CNBC-nek.

A mostani a legnagyobb egy összegű kriptopénzes adomány, amire valaha sor került. Az egy összegű kitétel azonban fontos, a közel fél éve működő Pineapple Fund célja, hogy 86 millió dollárnyi bitcoint osszon szét hatvan különböző jótékonysági szervezet között. Ebből 55 millió dollárnak már helyet is találtak.

A Ripple-nek van miből költenie. A teljes kibányászott XRP állomány (100 milliárd token) hatvan százaléka a cég kezében van. Ennek értéke közel 35 milliárd dollár.

Pineapple Fund

The organization was started in December by an anonymous donor who goes by the nickname „Pine” and claims to be among the 250 largest holders of Bitcoin in the world.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?