Egy vagyont kér egy kriptopénzes twitért John McAfee, de állítása szerint minden centjét megéri.

Egy vagyont kér egy kriptopénzes tweetért John McAfee, de állítása szerint minden centjét megéri.

(Fotó: Gage Skidmore CC-BY)
(Fotó: Gage Skidmore CC-BY)

Nem egyszerű leírni John McAfee-t. Igaz, a drogos, kattant életművész és gazember közel van hozzá, de nem tartalmaz mindent a karakteréből. A McAfee IT-biztonsági cég alapítója, névadója és múltjának legcsúnyább fekete foltja.

John McAfee talán legfeltűnőbb akciója volt az elmúlt években, hogy kiszökött Belize-ből, ahol „dzsungelbeli gyógyszerek” – ez a szótárban jó eséllyel a drog címszó alatt van – kutatásával és a nők kergetésével töltötte. Tette mindezt egészen addig, amíg forró nem lett a lába alatt a talaj.

Az elmúlt időben akkor lehetett hallani a kiberbiztonsági cég névadójáról, amikor újabb kriptopénzes vállalkozásokat reklámoz Twitteren. Eddig is lehetett sejteni, hogy ezt nem ingyen teszi. Most azonban egy bejegyzésben elmondta, hogy mennyibe kerül az, hogy 810 ezer követőjének figyelmébe ajánljon egy ICO-t vagy új kriptovalutát – írja a The Verge. Az összeg:

105 ezer dollár

McAfee azzal indokolja a tarifát, hogy a kriptopénzes világban adnak a szavára. Követőinek több mint harmada tartja vagyonának legalább a felét kriptopénzekben. 224 ezer követője összesen 4,48 milliárd dollárnyi kriptobefektetéssel rendelkezik.

A Motherboard januári, három héten keresztül végzett felmérése szerint McAfee tweetjei és a kriptopénzek árfolyamainak megugrásai között vannak összefüggések. Akkor a lap azzal gyanúsította meg McAfeet, hogy a balekok ki használására kitalált pump and dump átveréseket támogat. Ezek azok az akciók amelyek során egy valuta árát előbb felverik, majd az odasereglő balekokra sózzák.

A Motherboard nem tudta igazolni a gyanúját. Az viszont biztos, hogy McAfee lényegében reklámügynökségként működik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?