A Frosties NFT-t elindító duó nem bánta meg, amit tett, már be is készítették a következő lenyúlós akciójukat, mikor kopogtak a nyomozók.


Alig egy hete tárgyaltuk a rug pull nevű bűncselekményt, ami lényegében virtuális jószágok eladásából majd pedig a pénzzel való elsétálásból áll. Azóta annyit változott a világ, hogy az USA-ban két embert letartóztattak egy 1,1 millió dolláros rug pull átverésért.

A hatóságok nem siették el a letartóztatást. Ethan Nguyen és Andre Llacuna a Frosties nevű NFT-k eladása után, amivel 1,1 milliót kerestek, már el is tervezték a következő akciójukat. Semmi nem utal arra, hogy az újabb NFT sorozatot hosszabb ideig tervezték volna támogatni, mint a Frosties-t.

A duót rögtön három amerikai hatóság kezdte el vizsgálgatni, és ezek közül csak az egyik az adóhatóság. A nyomozás januárban kezdődött, amikor több panaszt kaptak a hatóságok, hogy a Frosties-csapat 8888 NFT-t adott el darabonként durván 130 dollárért. Az árusítás idején még komoly érdeklődés mutatkozott az NFT-k iránt, alig egy óra alatt elment a készlet.

Az alkotók azonban azonnal kiszálltak a projektből. A bevételt egy saját tárcába utalták át, a vásárlók pedig rá kellett jöjjenek arra, hogy egy-két dollárt kereshetnek az NFT-iken. A beígért 3D-s műalkotások, a Frosties videojáték és egyéb beígért fejlesztésből nem lesz semmi.

Nguyent és Llacunát Los Angelesben tartóztatták le a hatóságok, ahol már a következő NFT-kibocsátásukat tervezgették. A nyomozók kezében van egy vallomás Nguyentől, amiben bevallja, hogy egy pillanatig sem tervezték életben tartani a Frosties projektet. Ez valószínűleg elég ahhoz, hogy nagyon kényelmetlen kérdéseket tegyenek fel a duónak a rug pull akcióról.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?