A művet „az ismeretlen művész, John Cleese” jegyzi, és szeretne érte 69,3 millió dollárt kapni, hogy rekordot döntsön.

(Forrás: John Cleese)

Sajnos azt már nem tudjuk meg, hogy mit gondolna a Monty Python a digitális műkincsekről. A csoport egyik jellegzetes figurája, John Cleese azonban már elmondta, mi jutott eszébe a jelenségről.

A brit humorista gyorsan skiccelt – és ezzel még fel is dicsérjük a művet – egy képet a Brooklyn-hídról, majd pedig az OpenSea NFT-galériában meghirdette azt.

Cleese-nek nagy tervei vannak, 69,3 millió dollárnál többet szeretne kapni a skiccért. Ezzel megdöntené Beeple korábbi rekordját, akinek egy digitális kollázsát 69 millió dollárért vették meg a hónap elején. A licit egyelőre nem követi Cleese elvárásait, 20 ethert, azaz jelenlegi árfolyamon durván 34 ezer dollárt ajánlottak a műért. Idő azonban van, az aukció április másodikáig tart, ha pedig senki nem állít be a 69,3 millió dollárral, akkor a művész megtartja magának a művet.

A humorista nem feltétlenül meggazdagodni akar ebből az NFT-ből. Elégedett azzal is, ha felhívja a figyelmet arra, hogy az NFT-t „az übergazdagok újabb befektetési eszközei”. Cleese szerint a technológia gyorsan mozog, gyorsan változik, olyan mintha futóhomokban állnánk. Nézzük, hogy pixeleles JPG-ket nézünk, és megpróbáljuk kitalálni, hogy legközelebb mit próbálnak majd eladni.”


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?