Automata megtakarítási terméket mutatott be a brit Tandem neobank. A Tandem Autosavings nevű három különböző megtakarítási módszert kínál.

(Forrás: Tandem)

Az első megoldás a szokásos aprógyűjtés. A vásárlások összegét felfelé kerekíti a bank, és ezeket a kisebb összegeket egy takarékszámlára mozgatja át. Ezt az összes, a Tandem appjába bekötött számlával meg tudja csinálni a rendszer.

A második megoldás gépi tanulással méri fel, hogy a csatlakoztatott számlák forgalma alapján mennyit spórolhat meg a felhasználó. Ezt az összeget az ügyfél felülbírálhatja. Általában véve a beérkező összeg öt és tizenöt százaléka között állítható a megtakarítható pénz mennyisége.

A harmadik bekapcsolhat logika pedig manuális. A felhasználó kisebb-nagyobb összegeket mozgathat a Tandem Autosavings számlájára. Ehhez a Stripe-ot használja fizetési szolgáltatóként a neobank.

A Tandem szerint a fehasználók arról számoltak be, hogy a kiadások, a büdzsé havi kiegyensúlyozása áll közéjük és a megtakarítás közé. A most bemutatott funkció ezt teszi egyszerűbbé. Hogy a funkció ne akadályozza a mindennapi életet, illetve hogy semmiképpen ne maradjanak a hónap végére pénz nélkül a bank ügyfelei, a hét végéig ki lehet menteni az megtakarítási számláról a pénzt a betét feltörése nélkül.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?