A Binance sutba dobta az anonimitást és a kényelmet, hogy még több helyen lehessen kripopénzt vásárolni.

dmytrok CC-BY-ND

Ezerháromszáz ausztrál újságosnál lehet kriptovalutát vásárolni a Binance kriptotőzsdének köszönhetően.

A Binance Lite nevű szolgálatás egyelőre csak bitcoint kínál, de így is nagy lépés az európai kriptoközpontként pozicionált Máltán bejegyzett szolgáltatás életében. A cég közleménye szerint hamarosan más kriptovaluták is követik a legismertebbnek számító bitcoint.

„Ausztrália élen jár a blockchaines innovációban, reméljük, hogy a Binance Lite Australia hozzájárulhat az ügy előbbre vitelében”

– mondta Wei Zhou, a cég pénzügyi igazgatója.

A vásárláshoz az ügyfeleknek át kell menniük egy banki szintű azonosítási eljáráson, olyasmin, amit a KYC-szabályozás előír. A kényelmetlenséget azzal kerülte meg a cég, hogy online lehet leadni a rendelést, megadni a szükséges adatokat, majd az újságosnál már a készpénzzel lehet megjelenni. Így az ügyfelek perceken belül hozzájuthatnak a bitcoinjaikhoz.

A Binance januárban már euróval és brit fonttal működő partnerekkel is nyitott közös üzletet. Sőt, Ugandában is indított egy pénzváltót, ahol ugandai schillinggel lehet fizetni. A cég célja, hogy növelje azoknak a helyeknek a számát ahol a megfelelő azonosítás után személyesen lehet kriptovalutát vásáorlni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?