A fiatalok rutinból használják a mobilt, az öregek csak szerencsétlenkednek? Bitcoinnal csak drogot lehet venni? A magyar vásárló nem is akar kártyával fizetni a neten? Sok tévhit dőlt meg.

A fiatalok rutinból használják a mobilt, az öregek csak szerencsétlenkednek? Bitcoinnal csak drogot lehet venni? A magyar vásárló nem is akar kártyával fizetni a neten? Sok tévhit dőlt meg a Fintechradar Konferencián.

(Fotó: Pál Anna Viktória / FTR)
(Fotó: Pál Anna Viktória / FTR)

Imre Zsombor, a CEE Fintechtől azt foglalta össze, hol vagyunk most a pénzügyi forradalomban, és hogyan jutottunk ide. És bár az előadásának a címében az összes gyanús hívószó – paradigma? hype! – elindította útján a konferenciát azzal, hogy elmondta, milyen régi beidegződéseket bont le a pénzügyi piacon a fintech.

Imre Zsombor előadásának diái.

Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese azoknak beszélt, akik szeretik a számokat. Megtudtuk, milyen a magyar vásárló, mire vágyik, és hogyan szeret fizetni. Emellett arra is kitért, hogy szakadék van aközött, mit kínálnak a kereskedők, és mire vágynak az ügyfelek.

Al-Absi Gáber Seif előadásának diái.

Debreczeni Barnabás, a Shinrai vezetője összegezte mindazt, amit a bitcoinról tudni kell. Nem adtunk neki hálás feladatot, de aki végigkattintgatja a diasorát és visszanézi az előadás videófelvételét, biztosan megérti, mi az újdonság a kriptopénzben és hogyan fogja felforgatni a világot.

Debreczeni Barnabás előadásának diái.

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?