Nagy hülyeség, tökéletesen végiggondolva. Aki fogékony a sötét humorra, az mindenképpen olvassa el a TPC nevű új token oldalát.

Vécépapírbűnözés! A tettest még keresik! (Fotó: Lisa Zins // CC-BY)

Mindenkinek más a megküzdési stratégiája a feszültséggel. Ráadásul vannak ezek a stratégiák gyakran egymással sem kompatibilisek. Az aggodalmaskodókat nem feltétlenül érinti jól a sötét humor, másoknak viszont ez veszi le a terhet a válláról.

A TPC nevű, poénból meghirdetett új kriptovaluta egyértelműen azokat célozza, akik szeretik elviccelni a dolgokat. A white paper szerint az Ethereum blokklánc ERC-20-as standardjának megfelelő token fizikai fedezettel rendelkezik. A fedezet azonban nem arany vagy ingatlan, hanem nagyobb mennyiségű háromrétegű vécépapír. A TPC, most már elárulhatjuk, a Toilet Paper Coin.

A tökéletes kriptós, tokenes nyelven megírt egyoldalas lap definiálja, hogy a TPC nem stablecoin, mert a fedezete volatilis. Ugyanakkor a pénzügyi és egyéb nehézségek ideje alatt egyfajta biztonságot nyújthat. Befektetésnek tökéletes, eleve arra tervezték, hogy a „szar kriptós befektetésekkel szemben” helyt álljon a piacon. (Pardon, de nem lehet kihagyni a legjobb poénjukat, még ha mocskos is.)

Végül pedig a technikai megoldás is ki van találva. A TPC tokeneket egy okosszerződés tárcájába lehet beküldeni, ha be akarjuk váltani, amely az Amazon Ecommerce API-jával áll kapcsolatban, és amely kiküldi a tekercs vécépapírt.

Egész sokáig nehéz eldönteni, hogy csak poén-e vagy tényleg megcsinálták-e a teljes megoldást. A whitepaper tartalmaz kódrészleteket, funkcióleírásokat. Egészen az elkövető  Viljami Kuosmanen Github kódmegosztó oldaláig kell elmenni, hogy azt olvassuk, hogy „ja, amúgy csak poén természetesen.”


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?