Startupokba és techcégekbe készül fektetni a harmadik legnagyobb kriptopénzt gondozó cég, a Ripple.

Startupokba és techcégekbe készül fektetni a harmadik legnagyobb kriptopénzt gondozó cég, a Ripple. A fizetési innovációval foglalkozó vállalat a hasonló nevű – és XRP betűjelű – kriptovaluta elfogadottságát akarja növelni valamint a felhasználási területeit bővíteni a befektetésekkel.

Ripple_effect_on_water

Az XRP árfolyama is megjárta azt a hullámvasutat, amelyet év elején a bitcoin. A hullám tetején 128 milliárd dolláros volt az XRP teljes piaci kapitalizációja, mostanra ez jelentősen visszaesett és 30 milliárd dollárra tehető az összes XRP értéke. A bitcoinnal szemben azpnban ennek a valutának nem a spekuláció az elsődleges célja, hanem nemzetközi tranzakciók közvetítőpénzeként szeretne szerepelni bankközi ügyletekben.

A Ripple maga nem is akar semmit változtatni a fentieken. Elég nagy falat a cégnek a banki hatékonytalanságok kiküszöbölése. Annak viszont örülnének, ha mások keresnének még felhasználási területet az XRP-nek. A partnerkeresés már el is kezdődött, januárban a Ripple és két alapító 25 millió dollárt fektetet az amerikai Omni nevű startupba, amely ingóságok bérlésével és tárolásával foglalkozik.

A cég furcsa helyzetben van. A hagyományos kriptopénz rajongók utálják, mert Ripple-t nem lehet bányászni. De kritikákat kapott amiatt is, hogy nem szerzett elég gyorsan banki partnereket. A cég tesztjei jellemzően nemzetközi pénzküldési szolgáltatók rendszerein zajlanak.

Előnyként viszont elmondhatja magáról az XRP hálózat, hogy pár másodperc alatt le tud bonyolítani egy tranzakciót. A Techcrunch szerint két fontos kérdés van: miért nem özönlenek a banki partnerek, és hogy később megfelelő partnereket talál-e a cég. Válaszaink nincsenek, de a jelenlegi fejlesztési irány jónak tűnik.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?