A koronavírus miatt bevezetett elővigyázatossági intézkedéseket akkor fogják felülbírálni, ha több információ áll rendelkezésre a vírusról.

Fotó: sha in LA // CC-BY-SA

A koronavírus már eddig is hagyott nyomot a tőzsdén. Persze a hangulatnak az sem használt, hogy az OPEC és az oroszok elkezdték lenyomni az olajárakat. Most azonban kézzelfoghatóbb módon is megjelenik a vírus a pénzügyi életben.

A CME Group bejelentette, hogy a chicagói tőzsde parkettjét elővigyázatosságból bezárják péntektől. A cég úgy ítélik, hogy a mindennapi kereskedelem pont olyan nagyobb tömeges esemény, amelyek megtartását az egészségügyi szakemberek nem javasolják. A kereskedelem nem szűnik meg a CME Globexen keresztül továbbra is lehet adni és venni.

A Chicago Board of Trade épületben nem találtak egyelőre koronavírussal fertőzött vagy akár csak koronagyanús embereket. A mostani rendelkezés pusztán elővigyázatosság. A tőzsde újranyitásáról majd akkor dönt a CME Group, ha több és pontosabb információ áll rendelkezésre a vírusról és terjedéséről.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?