Vannak a patinás svájci óragyártók és vannak a viszonylag fiatalok. A Franck Muller az utóbbiak közül való, de a bitcoin órája körbejárta a sajtót.

(Fotó. Franck Muller)

A nagy méretű férfiórák kicsit érthetetlen trendje évek óta velünk van. Ezek vagy kis példányszámban készült, esetleg eszméletlenül patinás cégek által gyártott vagy az Aliexpressről rendelt pár dolláros klónok. Mindegyiknek megvan a maga vonzereje, keressenek csak rá a magyar Evolvens cégre. A vezess.hu viszont talált egy olyan nagy méretű és drága órát, amit ráadásul megszórtak a blockchain tündérporával is.

A Franck Muller által készített Encrypto órának már a neve is árulkodik és azt is üvöltözi az óráról, hogy itt valami kriptopénzes dolog lesz, hogy egy hatalmas bitcoin logo van a számlapon. A nagy B mellett pedig még van egy felirat, amely szerint “Free The Money. Free The World” és egy QR-kód. A truvájt a QR-kód jelenti, ez azonosítja az órába épített tárcát, amely különböző kriptovalutákat képes tárolni.

Az órából 500 példány készült, ami nagy szám ahhoz képest, hogy készülnek több Tourbillon-szerkezetes órák két-három példányokban is. De így jobb biznisz darabját 9900 euróért, azaz 3,6 millió forint értékű kriptovalutáért eladni azokat.

A képen látható fekete-zöld dizájn még a legvisszafogottabb példány. Valamivel drágábban steampunk, drágakövekkel kirakott és arany verziókat is lehet vásárolni. A legdrágább példány már 64 ezer svájci frankba, azaz 21 millió forintba kerül. És akkor még bitcoint nem is küldünk a tárcájába.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?