Az mp3-korszak elfelejtett nagyágyúja a semmiből került elő. Az új eszköze egész olcsó ahhoz képest, hogy véd a tolvajok ellen.

Hardveres kriptopénz tárcával rukkolt elő az mp3-korszak elfelejtett nagyágyúja. Az eszköz egész olcsó ahhoz képest, hogy véd a tolvajok ellen.

(Fotó: Archos)
(Fotó: Archos)

Egész héten zajlik a barcelonai Mobile World Congress (MWC), a világ legnagyobb mobilos szakkiállítása. A több pavilonból álló, gyakorlatilag bejárhatatlan kiállításon a mobilhálózatok működtetéséhez szükséges bázisállomásoktól a telefont egy kicsit viccesebbé tévő appokig a telefónia minden résztvevője megmutatkozik. Emellett itt mutatják be a következő év csúcskészülékeinek egy részét is. Idén például az új Samsung debütált Barcelonában.

Fintech szempontból azért érdekes az idei rendezvény, mert elszórtan, de megjelentek a fintech és kriptovalutás kiállítók is. Az Archos nevű patinás gyártó például idén egy hardveres kriptopénz tárcát jelentett be az MWC megnyitója előtt egy nappal.

A Safe-T Mini nevű eszköz idén nyártól kerül a boltokba és várhatóan ötven eurós áron lehet majd megvenni. A hardver durván úgy néz ki, mint egy kijelzővel és két gombbal ellátott USB csatlakozós hokikorong.

Az eszköz első bekapcsolásakor generál egy kulcspárt, amellyel titkosítja a rá másolt adatokat. Ez soha nem hagyja el a berendezést. Abban az esetben, ha a tárca elromlana, ellopnák vagy beleborítanánk egy pohár kólát, egy huszonnégy szóból álló egyedi kulcs begépelésével tudnánk visszaszerezni a kriptopénzeinket.

Megjelenésekor a Safe-T Mini a népszerűbb kriptovalutákat fogja támogatni: bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin és zcash. A továbbiakban azonban az Archos tervezi bővíteni a listát. Előbb utóbb monerót és dogecoint is lehet majd az eszközre tölteni.

A fentiek mellett külső azonosítóeszközként is működik a berendezés. Szoftveres tárcák esetében a tranzakciók leokézésára is lehet használni a Safe-T Mini billentyűzetét.

Akit pedig egészen eddig nyugtalanított, hogy az Archos márka honnan lehet ismerős. Az iPod előtti világban számos sikeres mp3-lejátszót terveztek és dobtak piacra.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?