A kriptóforradalom egy-két jó éve után folytatódik a Bourbon-restauráció webhármas verziója. A felnőttek visszajöttek a kávészünetről, és rendet tesznek a homokozóban.

(Fotó: Microsiervos cc-by)

A Binance kriptotőzsde amerikai leányvállalata készülhet fel arra, hogy megbírságolja a SEC, a tőzsde és értékpapír felügyeleti szerv. A szabályozónak az a fő problémája, hogy Csangpeng Zsao, a Binance vezére érintett két olyan cégben is, amelyek rendszeresen kereskednek a tőzsdén. A Merit Peak Limited és a Sigma Chain AG olyan árjegyző brókercég, amely kereskedésével csökkenti az árfolyam volatilitását, de a SEC szeretné tisztábban látni, hogy mi is történik a háttérben – írja a The Verge.

A Binance amerikai oldalán szerepel szövegszerűen, hogy kapcsolatokat ápol árjegyző (market maker) cégekkel, akik kereskednek a platformon. Nem fáradnak azonban azzal, hogy felsorolja mely cégek ezek. A SEC ennek az adatnak a kikérésével kezdte a vizsgálatát, mert 2019-es dokumentumok szerint a két gyanúba keveredett cég és a Binance vezetője között kapcsolat van.

A Binance 2019-ben indította el az amerikai leányvállalatát, hogy megfeleljen a szabályozói elvárásoknak. Több vizsgálat is zajlik a cég ellen, ami egy hete jelentette be, hogy befektetőként bevásárolta magát az Forbes magazinba.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?