Várniuk kell még azoknak, akik XRP-ben parkoltatnak pénzt, hogy normális árfolyamon szabaduljanak meg tőle.

(Fotó: Marco Verch CC-BY)

A Coindesk szerint a tőzsdefelügyeleti vizsgálatnak véget kell érnie, mielőtt bármilyen megállapodásra jutnak a felek. Magyarul: esélye sincs annak, hogy a jogszerűtlenül piacra dobott értékpapírok forgalmazásának vádját ki fogják vizsgálni, a peren kívüli megegyezésre nem hajlik a szabályozó. A per jelenleg a discovery szakaszban van, ami az amerikai jogrendben a bírósági eljárást megelőző célzott nyomozati szakasz neve – írja a Coindesk.

Alanlisa Torres szövetségi bíró levelében azt is kiemelte, hogy minden korábbi alkudozás a Trump-adminisztráció alatt történt, és olyan SEC igazgatók voltak benne érintettek, akik azóta új kihívásokat keresnek.

Az XRP-t kibocsátó Ripple vezetői valószínűleg nem alszanak nyugodtan a hír hallatán. A vád szerint egymilliárd dollár értékben bocsátottak ki a SEC-t megkerülve értékpapírokat. Amennyiben a SEC jogértelmezése nyer, amely szerint az XRP kriptovaluta valóban értékpapír komoly büntetést fizethetnek. A pert megelőző tárgyalás február 22-én lesz, eddigre a SEC benyújtja az első olyan vádiratot, amelyet a discovery alatt felderített tényekre alapoz. A nyomozati fázis azonban egészen augusztus közepéig tart. A vádemelés hírére beszakadt árfolyamon mozgó XRP tulajdonosok az első félévben biztosan nem jutnak sok pénzhez.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?