Gyémántkéz nem kell hozzá, de nem árt, ha legalább egy éve tagja a WallStreetBetsnek.

Hagyott némi nyomot a hedge fundok fantáziáján a pár héttel ezelőtti GameStop-ügy. A Cindicator Capital nevű kvantitatív alap közzétett egy álláshirdetést, amelyre a WallStreetBets alfórum tagjai jelentkezhetnek. Az ajánlat nem vicc, 200 ezer dolláros fizetéssel kecsegtet, ami a kisbefektetői státuszhoz képest jelentős előrelépésnek számít.

A GameStop részvények árának felpumpálása több milliárd dollár kárt okozott olyan hedge fundoknak, amelyek nagy short pozíciókat vásároltak a játékkereskedő ellen. A Cindicator azt szeretné elkerülni, hogy a következő ilyen rohamon ők is bukjanak. A most keresett emberektől elvárják, hogy be legyen ágyazva a Redditre, értse a mémeket, és meg tudja becsülni, hogy milyen hangulat uralkodik a kereskedelmi fórumon.

Az elvárások között szerepel egy legalább egy éves WallStreetBets felhasználói fiók, 1000-es karma – ezzel jutalmazza a közösség a jó vagy vicces hozzászólásokat – emellett pedig a mémek terén szerzett jó ízlés is. Ez utóbbit nem tudni, hogyan lehet ellenőrizni. Azok, akiket felvesznek, a munkaidejüket redditezve, twitterezve és Discord chateken lógva fogják tölteni az idejüket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?