Kinyomozták, hogy ki fizetett 170 ezer dollárt Melania Trump egykori first lady NFT műkincséért. A válasz nagyon egyszerű: Melania Trump.

(Fotó: Carmen Rodriguez)

Melania Trump 2021-ben ült fel az NFT vonatra, de az igazi nagy kollekciót idén januárban tette ki a honlapjára. A Solana blokkláncon megvehető darabokhoz nem csak virtuális tulajdonok járnak, hanem hozzá lehet jutni egy-két darabhoz Melania ruhatárából vagy ékszereiből. Például azt a kalapot, amit 2018-ban, Emanuel Macron francia elnökkel találkozva viselt.

A New York Times akkori cikke szerint a kalapos NFT-t 170 ezer dollárért vette meg valaki. Ez kevesebb volt, mint a 250 ezer dolláros kikiáltási ár, de egész csinos bevétel egy akvarell NFT-ért és egy kalapért.

A Vice nyomozása azóta ezt a csekélyebb árat is elbizonytalanította. A Solana blockchain lehetővé teszi, hogy kövessék a rajta zajló tranzakciókat. A Vice pedig arra figyelt fel, hogy az NFT-t megvásárló tárcára az aukció előtt küldött egy olyan tárca pénzt, amely később létrehozta Melania Trump NFT-jét is. Majd az üzlet után a pénz a kezdeti tárcában kötött megint ki, azaz Melania Trump, vagy az a tárcáját kezelő ember, megvette a saját terméküket, zsebre tette a hasznot, és örvendeztek a sajtóban egy kört az egykori first lady kriptós termékének sikerén.

Van még természetesen egy magyarázati lehetőség. Amely szerint Trump NFT-jét egy olyan rajongó vette meg, aki nem használ kriptovalutát, ezért Melania Trumpot kérte meg, hogy odaadja neki a pénzt, vegye már meg neki a műkincset. Ez kevésbé valószínű.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?