Ügyes kommunikációs trükkel indították újra a Wormhole Crypto szolgáltatást. Közösségről és összetartozásról is beszélnek, pedig csak egyik zsebéből a másikba rakta a pénzt az anyavállalat.

(Fotó: Katy Levinson CC-BY-SA)

Az ügy azzal kezdődött, hogy ismeretlen tettesek 325 millió dollárnyi kriptovalutát vittek el a Wormhole tárcáiból. Az eset felelőse egyértelmű: a Wormhole kirakta a Github kódmegosztó oldalon bárki által látható kódbázisába egy hiba javítását, azonban a javítást nem hajtották végre a rendszereiken. Magyarul maguk mutatták meg, hol lehet betörni hozzájuk.

A cég gyorsan beismerte az incidenst, majd hogy a pénz valahogyan vissza fog kerülni a tárcájába. Ezután a Wormhole tízmillió dollár váltságdíjat ajánlott az elkövetőnek. Az elkövető azonban nem adott magáról hírt.

Egy nappal később a Jump Crypto nevű cég közölte, hogy a kriptós közösség számára fontos a Wormhole szolgáltatása, amely különböző blokkláncok között tud pénzügyi eszközöket mozgatni. És mivel erre a funkcióra szükség van, a Jump Crypto pedig hisz a szolgáltatásban, ezért befizették a hiányzó 120 ezer ethert a Wormhole tárcájába. Ezt a Wormhole a saját közösségi médiás fiókját használva meg is köszönte. Egy dolog maradt ki: a Jump az anyacége a Wormhole-nak.

Szóval mi történt valójában? A cég anyavállalata kifizette a cég veszteségét, és minden megy tovább, ahogy elkezdődött. Nincs szó semmilyen közösségről, infrastruktúráról vagy akár jófejségről. Ami történt az a legkevesebb, amit egy legitimen működő és hosszútávra tervező cég csinálhat. Minden más csupán porhintés.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?