Több pénzt él fel, mint amit megkeres, de még így is sikeres lehet a Snap tőzsdei bevezetése.

Több pénzt él fel, mint amit megkeres, de még így is sikeres lehet a Snap tőzsdei bevezetése.

(Forrás: Spectacles.com)
(Forrás: Spectacles.com)
(fotó: Spectacles.com)

Mondtuk, hogy a Snapchatre figyelni kell, ugye? A nevét pár hónapja Snapre változtató és a legmenőbb kamerás szemüveget kiadó cég bejelentette, hogy tőzsdére vonul. Nem is akárhogyan: hárommilliárd dollár értékű részvényt fognak kibocsátani. Ha a tőzsdei bevezetés a terveknek megfelelően alakul, akkor az eddig startupként működő cég értéke 20 milliárd dollár felé ugrik.

A Snap céljai között szerepel, hogy “kameracéggé” váljanak az eddigi, alapvetően app fejlesztéssel foglalkozó cég helyett. Ehhez az első lépést megtették, a Spectacles nevű kamerás szemüveg nem csak menő lett, de őrületesen népszerű is.

Eszi a pénzt

A hárommilliárdos álom elérése azonban így sem biztos. A cég 2015-ben 58,7 millió dollár bevételt termelt, 2016-ban pedig már 404,5 milliót. Ezek a Snap hirdetési üzletágának fejlődését mutatják. Ugyanakkor a veszteségeik is nőttek a 2015-ös 372 millióról több mint félmilliárdra.

A Snap tőzsdei bevezetése akkor történik, amikor a legtöbb fotós szolgáltatás elkezdte nagy erőkkel másolni az app funkcióit. Ugyanakkor az Instagram Stories nevű klónján kívül eddig mindegyik versenytárs befürdött a próbálkozással. Most ki fog derülni, hogy mit ér az, ha egy szolgáltatás a sztárok helyett tinik millióit éri el. Ez a tanulság nem csak a fotós appoknak lesz érdekes.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?