A 2022-es év amatőr bűnöző díjának várományosa a bíró szerint megpróbálta összehangolni a vallomását egy korábbi alkalmazottjával. Most még több dolog tilos számára.


Szorosabban fogja a bíróság Sam Bankman-Friedet, pedig eddig is csak óvadék ellenében lehetett szabadlábon, és úgy se mehetett sehová. Mivel azonban a szövetségi bíróság esélyesnek látja, hogy SBF megpróbál más tanúkat manipulálni, így az óvadék feltételeit ennek megfelelően módosították.

A gyanú nem teljesen alaptalan. Azt lehet tudni, hogy az FTX egykori vezetője már felvette a kapcsolatot egy másik korábbi felsővezető kollégájával. Ez elég volt Lewis Kaplan bírónak ahhoz, hogy megtiltsa SBF-nek, hogy az FTX korábbi vagy jelenlegi alkalmazottaival beszéljen ügyvédei jelenléte nélkül. Emellett megtiltották, hogy a Signal titkosított üzenőszoftveren kommunikáljon, amíg Kaplan bíró fel nem teheti neki a kérdéseit jövő héten a mostani kapcsolatfelvételi kísérletről.

„Tudom, hogy rég beszéltünk. És tudom, hogy akkor rossz volt közöttünk a kapcsolat. Szeretnék újre beszélni veled és megtudni, hogy van-e arra lehetőség, hogy konstruktív kapcsolatot alakítsunk ki, hasznosítsuk egymás erőforrásait vagy legalább megbeszéljük a dolgokat” – írta az FTX korábbi vezető jogászának és az SBF perében várhatóan feltűnő tanúnak a cégvezető. A bíró úgy értelmezte az üzenetet, hogy Bankman-Fried a tanúvallomások összehangolását akarja elérni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?