A Facebook el sem indult kriptovalutája máris megtalálta az új gazdáját. A Silvergate vásárolta fel.

Előző alkalommal így hívták a cég kriptóját (Kép: Christoph Scholz CC-BY)

A Silvergate Capital Corporation a Diem kriptovalutához kötődő szellemi tulajdont és technológiai jószágokat is megvásárolta. Ez utóbbiba beletartozik az a szoftvertermék is, ami lehetővé teszi, hogy a vásárló egy egész világra kiterjedő fizetési szolgáltatást működtessen, illetve hogy a jelenleg stablecoin kezelési szolgáltatásait továbbfejlessze.

A rendszer helyi fizetéseket és határon átívelő pénzküldést is tud kezelni. És az eladása előtt szűk körben használták is. A rendszert a Facebook által felvásárolt, a Silvergate közleményében világszínvonalúnak nevezett mérnöki csapat fejlesztette ki két év alatt. A vásárló cég pedig biztosnak látszik abban, hogy biztonságos, jól skálázódó és megbízható szoftverhez jutott.

A Silvergate által felvázolt képet az rontja, hogy a Facebook alaposan lejáratta a Diem kriptovalutát, pedig lényegében kibocsátania sem sikerült. Emiatt tényleg csak a kiszolgáló szoftverek használhatók a rendszerből. A neobankot is üzemeltető Silvergate viszont úgy gondolja, hogy még így is jó üzletet kötött.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?