Az összes spórolós appnak remek reklámot csinált egy ír pár. Hasonlóan jól jártak velük a füstmentes világért küzdő aktivisták is.

A Tesla S-t kívánták meg, de végül a Model 3-at vették meg

Remek és váratlan ingyenreklámot kapott az összes személyi pénzügyi menedzsment app Írországban a hétvégén. Az Independent írt arról a párról, akik letették a cigarettát, az így megspórolt pénzt egy appban követték, és végül vettek egy Teslát. Tökéletes történet, igaz?

Egy dolog hibázik, nem tudni milyen alkalmazást használtak. Pedig mennyire boldog lehetne az a fintech, amit egy, a semmiből előbukkanó Tesla-tulajdonos kezd népszerűsíteni.

A sztori a számok oldaláról a következőképpen néz ki. Séamus és Susan Murray napi 30 eurót költött cigarettára. Ez egyrészt napi durván tízezer forintra jön ki, ugyanakkor ennyiért két, maximum három doboz cigit adnak. Tovább szorozgatva havi 840 euró jön ki, ami nagyjából 280 ezer forint.

A pénzt először utazásokra használták fel. Floridában járva pedig beleszerettek a Teslába. A Model S-t még az új, füstmentes életmódjuk mellett sem engedhették meg maguknak. A Model 3 bejelentésekor azonban letették az ezer eurós (másfél hétnyi cigi) foglalóz, majd alig három és fél évvel később átvették a kocsit. Ehhez ugyan még egy kisebb banki kölcsönt is fel kellett venniük, de nem volt kérdés, hogy lesz-e miből törleszteni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?