Egy napra elhallgattak, de ahogy megpróbálták őket összemosni a szélsőjobbal, megtalálták a hangjukat.

(Fotó: Anthony Quintano // CC-BY)

Sikerrel jártak a Wallstreetbets fórum tagjai, a Melvin nevű tőkealap jelentős veszteséggel felszámolta a GameStop elleni short pozícióit. A pénzügyi lapokban alapkezelők, bankárok és SEC-közeli emberek sopánkodnak. A trollok pedig keresik a megszólalás lehetőségét.

Szerdán zárttá tették a Reddit moderátorai a Wallstreetbets alfórumot, így már nem csatlakozhat akárki a közösséghez. A lépést azzal magyarázzák, hogy a fórum hirtelen nőtt nagyot és nem tudják vállalni, hogy a közösségi oldal moderációs elvárásainak eleget tudnak tenni. Amíg a felmerült problémákat megoldják, türelmet kérnek. „WSB will be back” – zárult az üzenet. Az új leírás nem olyan vicces, mint a csoport korábbi öndefiníciós mondata, amely szerint a közösség olyan, mintha a 4chan trollfórumai találtak volna egy pénzügyi infókat közlő Bloomberg Terminalt.

Csütörtökre újra is nyitott a fórum, és nagyban harcba fogott a WSB szerepéát magyarázni próbáló cikkekkel. A gyufát leginkább a Financial Times egyik véleménycikke húzta ki, amely egy félmondatban összemosta a Wallstreetbets tagokat az alt-righttal. A trollok ezt a kapcsolatot erőteljesen elutasítják.

A csoport a Discord nevű csevegőszolgáltatásról is eltűnt, és oda nem is jutott egyelőre vissza. A csoportot a Discord maga tiltotta ki gyűlöletbeszédre hivatkozva. A csapat twitteres fiókján egyelőre még lehet követni, hogy mit kommunikálnak a Wallstreetbets közösség vezetői.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?