Nem sikerült megbirkóznia a Facebook által indított Diem Associationnek az amerikai pénzügyi szabályozóval. Úgy tűnik nem indul el a közösségi oldal kriptopénze.

Most biztos nem nevet (Fotó: JD Lasica / Flickr CC-BY)

Az alig két éve Libra néven bejelentett kriptovalutával a Facebook meglepte a világot. A pénzügyi szabályozó hatóságokról pedig kiderült, hogy nem szeretnek meglepődni. Különösen nem úgy, hogy az egyik legnagyobb internetes cég bejelenti, hogy világvalutát tervez kibocsátani, amiről eddig senkinek sem szólt.

A kezdeti botrányok csillapítására a Librát Diemre nevezték át, a Facebbok által létrehozott, függetlennek mondott szervezet pedig tárgyalóasztalhoz ült. A tárgyalások azonban nem vezettek eredményre. A Bloomberg szerint a Diem koporsójába az utolsó szöget az amerikai Federal Reserve verte be, amely a Diem banki partnerét helyezte nyomás alá, nehogy részt vegyen a token kibocsátásában.

A kezdeti tervekből egyelőre csak a Facebook-közeli mobiltárca valósult meg. Ám egyelőre ez is csak a Paxos nevű tokent támogatja. A kezdeményezés fejének felvett David Marcus, facebookos vezető pedig 2020 végével távozott a cégtől. Nem ő volt az első, aki elhagyta a csapatból a süllyedő hajót.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?