Az ország csődben van, a pénze alig ér valamit, áru nincs a boltokban, mégis inkább azokat kergetik, akik találnak kiutat a káoszból.

Az ország csődben van, a pénze alig ér valamit, áru nincs a boltokban, mégis inkább azokat kergetik, akik találnak kiutat a káoszból.

Instagram kép készült a letartóztatás bejelentéséről
Instagram kép készült a letartóztatás bejelentéséről (Fotó: Instagram / Douglas Rico / CICPC Colombia)
(fotó: Instagram / Douglas Rico / CICPC Colombia)

Internetes csalás és áramlopás vádjával tartóztattak le négy bitcoinbányászt Venezuelában. A hírt az ország szövetségi nyomozóhivatalát vezető tisztségviselő az Instagramján jelentette be, de később megerősítette a venezuelai kriptovalutás világ legfontosabb újságja, a CriptoNoticias is.

A hatóság szerint háromszáznál is több bányászgépet üzemeltetett a négy letartóztatott ember. A termelt kriptopénzt pedig a kolumbiai Cucútában adták el. A határmenti város híres arról, hogy oda járnak a venezuelaiak, akik a kormány szigorú valutavásárlási szabályait megkerülve próbálják dollárra váltani bolivárjaikat.

A három férfi és egy nő, akit letartóztattak, nem az első áldozatai a venezuelai kormány bitcoin ellenes hadjáratának. José Perales és Joel Padrón már 2015 óta börtönben ülnek.

Valószínűtlen azonban, hogy a letartóztatásokkal véget tudnak vetni a kriptovaluta térnyerésének. A bitcoin lényegesen értékesebb, mint a káoszba csúszó ország saját pénze.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?