A Coinme és a Coinstar összebútorozásával zöldségesek és élelmiszerüzletek százaiban lehet majd kriptovalutát venni. De vajon van-e erre szükség?

A Coinme és a Coinstar összebútorozásával zöldségesek és élelmiszerüzletek százaiban lehet majd kriptovalutát venni. De vajon van-e erre szükség?

Három gallon apróért 500 dollárt adott a fotósnak a Coinstar (Fotó: switthoft CC-BY)

Kiló krumpli, két kis cukkini, lilahagyma…mit hagyok ki? Szoktam magamban mantrázni, hogy a zöldségestől mi mindent kell beszerezni. Persze minden recept szabadon alakítható, ha az ember valamit elfelejt, lehet a krémesből pörkölt, ha egy pár összetevőt kicserélünk. Ami viszont még soha nem merült fel, hogy a padlizsán és a fokhagyma után a bitcoin legyen a lista következő eleme.

Amerikában viszont hamarosan erre is lesz lehetőség. Két kiló narancs és pár szép mandarin mellé vehetünk kriptovalutát is. Nem, nem őrült meg mindenki, a hír leginkább arról szól, hogy a Coinme nevű bitcoin ATM-eket üzemeltető startup talált egy partnert magának. Ez a partner, a Coinstar, ami nagy élelmiszerüzletekben üzemeltet olyan automatákat, amikbe a felhasználók beleborítják az aprót, a gép pedig némi méricskélés után papírpénzre váltja azt.

A két cég felismerte, hogy a legtöbb ilyen pénzváltó automata akár bitcoinban is adhatna vissza, és el is kezdtek ezen dolgozni. Még nem lehet tudni, hogy a Coinstart 20 ezer berendezése közül hányat fognak azonnal alkalmassá tenni a kriptovaluták kezelésére, de ezres nagyságrendről is szó lehet a közlemény szerint.

A vásárláshoz papírpénzre van szükség, amiért cserébe egy olyan vouchert ad majd a gép, amit a Coinme oldalán lehet beváltani. Maximum 2500 dollárt lehet megetetni a kioszkokkal, és a vásárló azonosításához szükség van egy telefonszámra. Egyik sem olyan követelmény, amit nehéz lenne teljesíteni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?