Nem számíthatsz arra, hogy a történelem ismétli önmagát. A kriptovaluták tomboló bika piaca, amelyet 2021-ben láthattunk, nem feltétlenül folytatódik az új évben. De az is lehet, hogy igen.

Függetlenül attól, hogy mennyire erős a teljes kriptovaluta-piac, nagyobbak az esélyeid a sikerre, ha nagyon megválogatod azokat a digitális érméket, amelyekbe befektetsz. Ezt szem előtt tartva bemutatunk három megállíthatatlan kriptovalutát, amelyet érdemes 2022-ben vásárolni.

1. Ethereum

Az Ethereum (CRYPTO:ETH) a piaci kapitalizáció alapján már a második legnagyobb kriptovaluta a világon, és a legszélesebb körben használt blokklánccal is büszkélkedhet. A 100 legnépszerűbb kriptovaluta közül több mint 40 az Ethereum platformjára épül. Kiváncsi vagy rá? Akkor nézd meg a legjobb kriptotőzsde szolgáltatók cikkünket.

Az Ethereumnak azonban megvannak a maga árnyoldalai is. A blokklánca nem túl gyors, a tranzakciós költségek pedig magasak. Ennek eredményeként néhány fejlesztő úgy döntött, hogy más blokkláncra vált. A negatívumok ellenére azonban az Ethereum natív ETH tokenje több mint 450%-kal emelkedett 2021-ben.

Az új év még fényesebb lehet az Ethereum számára. Az Ethereum 2.0 fejlesztésének 2. fázisa a tervek szerint 2022-ben fejeződik be. Ezzel a tétbiztosítási protokoll a teljes Ethereum hálózatra ki fog terjedni. Amint elérkezik a frissítés utolsó szakasza 2023-ban, az Ethereum blokklánca sokkal gyorsabb, skálázhatóbb és kevésbé energiaigényes lesz, és a tranzakciós költségek is sokkal alacsonyabbak lesznek.

Ez az ígéret a következő évben új fejlesztőket csábíthat az Ethereumhoz. A milliárdos Mark Cuban szerint pontosan ez fog történni. Azt mondja, hogy az Ethereum óriási győztes lehet 2022-ben, mivel az eddigi játékszabályokat megváltoztató új alkalmazások épülnek a platformra.

2. Solana

A Solana (CRYPTO:SOL) hatalmas, közel 12 650%-os hozamot ért el 2021-ben. Tette ezt úgy, hogy a kriptovaluták az év utolsó két hónapjában történő általánosan visszaestek.

Két fő oka van annak, hogy a Solana a piaci kapitalizáció alapján az ötödik legnagyobb kriptovaluta. A blokklánca gyors, másodpercenként akár 65 ezer tranzakció feldolgozására is képes. Emellett a tranzakciós költsége is szuperalacsony, körülbelül 0,00025 dollár.

Ezek az előnyök sok új fejlesztő érdeklődését felkeltették. A Solana azt állítja, hogy „a kriptovaluta-piac leggyorsabban növekvő ökoszisztémájával” rendelkezik, több mint 400 projekttel. Ezen projektek között találhatóak nem helyettesíthető token (NFT) piacterek és decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások széles skálája is.

A Solana sok szempontból már olyan, mint amilyenné az Ethereum fog válni a tervezett frissítéssel a támogatói reményei szerint. A legfontosabb különbség az, hogy a Solana az előzménybiztosítás protokollját használja, amely növeli a méretezhetőségét. A Solana valószínűleg továbbra is a legjobb választás lesz azoknak a fejlesztőknek, akik nem akarják megvárni, amíg az Ethereum eléri ezt a szintet.

3. Avalanche

Az Avalanche (CRYPTO:AVAX) a piaci kapitalizáció alapján a legkisebb a három megállíthatatlan kriptovaluta közül. Még mindig elég nagy azonban ahhoz, hogy a 11. helyen legyen a CoinMarketCap legjobb kriptovalutákat elemző rangsorában, miután 2021-ben közel 3350%-kal növekedett.

A Solanához hasonlóan az Avalanche is az Ethereum népszerű alternatívája. Bizonyos szempontból azonban az Avalanche jobb a Solanánál, például lényegesen több decentralizált alkalmazásból (dApp) származó bevételt termel, mint a Solana.

Az Avalanche egy kulcsfontosságú területen gyorsabb is a Solanánál. Annak ideje, amíg egy tranzakció visszafordíthatatlanul hozzáadódik a blokklánchoz, kevesebb mint két másodperc – ez a leggyorsabb az intelligens szerződést támogató blokkláncok közül.

Az Avalanche ökoszisztéma jelenleg közel 160 projektet foglal magában. A nagy könyvelő és tanácsadó cég, a Deloitte novemberben jelentette be, hogy az Avalanche blokkláncot választotta egy katasztrófa utáni helyreállítási platform fejlesztésére. A Deloitte döntése még több fejlesztő számára nyithatja meg az utat, hogy az Avalanche-t válassza.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?