A Glasgowban műkdödő Strathclyde Egyetemen már idén szeptemberben elindul egy fintech program. Az intenzív, tizenkét hónapos mesterképzés létrehozói 15 ezer új állásban reménykednek.

A Glasgowban működő Strathclyde Egyetemen már idén szeptemberben elindul egy fintech program. Az intenzív, tizenkét hónapos mesterképzés létrehozói azt várják, hogy a fintech 15 ezer új állást hoz létre Skóciában.

(Fotó: Strathclyde Guy / Flickr CC-BY)
(fotó: Strathclyde Guy / Flickr CC-BY)

A képzésen az egyetem pénzügyi és számviteli karának tanárai fognak tanítani. Az ígéretek szerint kemény, egyetemi szintű pénzügyi tárgyak kísérik majd a startuposabb, vállalkozási ismereteket nyújtó tananyagot. Lesz óra a különböző szabályozási környezetekről, a blockchainről és egyéb elosztott főkönyvi rendszerekről is.

A hallgatók természetesen programozást is fognak hallgatni, a Python nyelvvel ismerkedhetnek meg. Mivel minden területen egyre lényegesebb a big data technológiák ismerete, így erről is kell tanulniuk. Rejtély, hogyan fog mindez beleférni egy évbe.

A fintech gyorsan fejlődik, innovatív módon felhasználva a szoftverek és programozás nyújtotta lehetőségeket. Növeli a hatékonyságot, csökkenti a költségeket. A tranzakciós műveletek digitalizációja több tudományterületet magába foglaló diszciplína

– mondta az induló programról Daniel Broby, az egyetem pénzügyi szabályozással és innovációval foglalkozó központjának vezetője.

A professzor szerint a skót pénzügyi szektornak mindenképpen meg kell ragadnia a fintech hullámot. Az egyetem üzleti iskolájának tanulmánya szerint a fintech 15 ezer új pénzügyi állást hozhat létre a következő tíz évben, ezzel élnie kell az országnak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?