Tíz startup jutott be a Blastoff! verseny döntőjébe, hogy megmérkőzzenek a 150 ezer eurós befektetésért. Az utolsó megmérettetésre június 3-án az Akváriumban kerül sor.

Forrás: Dustin Coates / CC-BY
Forrás: Dustin Coates / CC-BY

Az előzsűrizésen átjutók listája nagyon változatos. Megtalálható rajta a nyaralás alatt a háziállatokra vigyázó CareToPets, a mesterséges intelligencia alapú kémiai, a gyógyászati- és szerveskémiai termelést hatékonyabbá tévő Chempass. Versenyez a gyűjtőknek szóló közösségi oldallal támadó Collectorism, a horgászközösséget és térképet építő Fishpointer. És van még a listán a sakkot forradalmasító cég (KontraChess), online gardrób (SkazkaGirl), fintech vállalkozás (Smartill), telegyógyászati platform (vHeart) és angoltanítást támogató oldal is. A legdurvábban ipari ötletektől a legszélsőségesen konzumer ötletekig terjed a skála.

A zsűriben Josef Vodicka, a Google EMEA-régiójának kapcsolatfejleszési vezetője, Batiz András, az Impact works tulajdonos-ügyvezetője valamint a Power Angels tagjai és az OXO Ventures képviselői megtalálhatók lesznek. A nyertes a Power Angelstől kapnak 150 ezer eurós befektetési ajánlatot és részt vehetnek az OXO Labs féléves akcelerátor programjában.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?