A sztár mondjuk nem a pénzügyi világból ismert, hanem a színpadokról, de még lehet, hogy bejön a cégnek.

A sztár mondjuk nem a pénzügyi világból ismert, hanem a színpadokról, de még lehet, hogy bejön a cégnek.

(Fotó: Eva Rinaldi / CC-BY-SA)
(Fotó: Eva Rinaldi / CC-BY-SA)

Új arc tűnt fel a brit Atom bank csapatában, will.i.am a Black Eyed Peas zenekar alapítója, producer és az Intel egykori celeb terméktervezési szakembere. Az Atom egyelőre megtakarítási számlákat kínál, dolgoznak egy folyószámla termék piaci bevezetésén, illetve bankkártyát és jelzálogkölcsönt is terveznek. Egyelőre nem világos, hogy ezek közül melyikben fog segíteni a cégnek a popzenész, aki jelenleg a brit The Voice tehetségkutató egyik műsorvezetője.

Az Atom bejelentése szerint will.i.am az igazgatótanács stratégiai tanácsadója lesz, aki

külső rálátás biztosít a kultúrára, jótékonyságra és a technológiára.

A partnersége a szórakoztatóipari marketinggel foglalkozó ITB hozta tető alá, akik pont a cégek és a sztárok összekötésének szakemberei. Az együttműködés lényegéről a sztár is kifejtette a véleményét. Szerinte

az életünk egyre gyorsabb, de a bankok nem tartanak lépést ezzel. Az Atom ambíciójának mérete, amivel az embereknek egy egyszerű, a mobiljukon elérhető eszközt akarnak adni, amellyel megérthetik és kezelhetik a pénzügyeiket csodálatos.

Szóval, ha nagyon jóindulatúak vagyunk, akkor a sztárnak a mobilbankolás tetszik, amiben lényegében az összes neobank rendkívül erős. Ha nem vagyunk ennyire jó fejek, akkor willnek igazán beszélnie kellene a szövegírójával.

Sztárok kilóra

A technológiai cégek körében a kétezertízes évek elején nagy divatnak örvendett a celeb tanácsadók megkörnyékezése. Lady Gaga a Polaroidnak tervezett kamerát és fotónyomtatót. Will.i.am az Intel rendezvényein tűnt fel rendszeresen. Obama elnök pedig egyenesen kétlábon járó reklámja volt a Blackberrynek, igaz, neki legalább nem fizetett semmit a cég.

Will.i.am egyébként korábban iPhone kiegészítőkkel, a 3DSystems-szel való együttműködésel, okosórával is próbálkozott korábban. Ráadásul a Planet of the Apps nevű műsor egyik arca is lesz, olyan tech celebritásokkal, mint Gwyneth Paltrow színész és GaryVaynerchuk befektető.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?