Amíg nem találnak valahol máshol pár tízmillió fontot, adig nem tudnak igazi bankká alakulni.

Kényelmetlen helyzetbe került a brit Tandem neobank. Már majdnem megegyezett egy 29 millió fontos befektetésről, de végül a House of Frasier kereskedőház visszatáncolt az alkutól.

Valahol kellene találniuk 29 millió fontot (Forrás: Wikimedia Commons)
Valahol kellene találniuk 29 millió fontot (Forrás: Wikimedia Commons)
(fotó: Wikimedia Commons)

Már az ok sem egyszerű, ami miatt a befektetés meghiúsult. A House of Frasiert ugyan skótok alapították az 1800-as évek végén, de mára a többéségi tulajdonosa a kínai Sanpower-csoport. A döntést pedig a cég kínai vezetése hozta meg azokra a pletykákra reagálva, hogy Peking rossz szemmel néz a külföldre befektetett pénzekre.

Bár kiábrándító, hogy ez a befektetés nem valósult meg, de nem változtatja meg a terveinket: olyan szolgáltatást akarunk építeni, amely segít az ügyfeleinknek megváltoztatni az életüket, és olyan üzletet, amely hosszútávú megtérülést hoz a befektetőinknek

– nyilatkozta a kútba esett üzletről Ricky Knox, a Tandem vezetője.

A szavaknak súlya van ebben a mondatban a NextMoney szerint. Knox azért használja a szolgáltatás szót a bankkal szemben, mert a Sanpower 29 milliójára lett volna szükség ahhoz, hogy a Tandem megszerezze a brit banki licencet és betéteket kezelhessen. Amíg nem találnak máshol hasonló mennyiségű tőkét, addig egy appjuk lesz csak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?