A zsebpénz elköltését is segít felügyelni és tanítja is a gyerekeket a pénz kezelésére.

A zsebpénz elköltését is segít felügyelni és tanítja is a gyerekeket a pénz kezelésére.

(Fotó: Luca Florio / CC-BY)
(Fotó: Luca Florio / CC-BY)
(fotó: Luca Florio / CC-BY)

Nyolcvanmillió fős, évi 830 milliárd dollár felett rendelkező réteget talált magának a Virtual Piggy nevű cég. Ezt a tömeget senki nem szolgálja ki, pedig a cég szerint lehetne nekik mobilfizetési megoldást készíteni. Hogy mi a baj? Az, hogy gyerekek.

Már a 830 milliárd felett sem közvetlenül rendelkeznek, hanem többnyire a szüleik. Viszont egy szülői felügyeleti és leokézási lehetőséget kínáló fizetési app esetében a gyerekek maguk is elkölthetnék a zsebpénzükat a Virtual Piggy szerint.

A cég áprilisban rukkol elő az alkalmazásának tesztverziójával. Azt remélik, hogy a szülők a zsebpénz kezelésének eszköze mellett a pénzügyi nevelés hatékony segítőjét is látják majd az appban. Az első teszt 8-14 évesek körében lesz.

A prototípus verziójú app érdekelte fókuszcsoportokat, és nagyon várják a béta kipróbálását. Ezek a csoportok megerősítettek bennünket a bevételi staratégiánk helyességét illetően is

– mondta John Coyne, a Virtual Piggy vezetője, aki szerint az app a digitális világ megismerésének egy módját mutatja meg a gyerekeknek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?