Karácsonykor az ember, ha teheti számítógéphez sem ül. Itt van pár műsor, amit főzőcskézés, pihenés közben akár mobilról is meg lehet hallgatni. Az se baj, ha bele-belealszunk.

Karácsonykor az ember, ha teheti számítógéphez sem ül. Itt van pár műsor, amit főzőcskézés, pihenés közben akár mobilról is meg lehet hallgatni. Az se baj, ha bele-belealszunk.podcast
A podkasztok éve volt 2016. Már a megelőző év sem volt rossz, kiderült, hogy a rádiós sztorimesélésért lehet újságírói díjakat kapni. Meg az is, hogy a lelkes netes hallgatók hajlandók finanszírozni azt, hogy a szerkesztők és riporterek dolgozzanak. Ehhez természetesen szükség van egy akkora piacra, mint az angolszász, de trendnek így is jó. 2016-ban pedig elszaporodtak a podkasztok, még az olyan szűk témákban is, mint a fintech.

A karácsonyi szünet tökéletesen alkalmas arra, hogy belehallgassunk néhány adásba, és eldöntsük, jövőre melyikből fogunk informálódni. Ezek a kedvenceink.

BankNXT Fintech Podcast

Shaun Weston olyan iparági szereplőkkel ül le háromnegyed-egy órákat beszélgetni, akikkel mi is szívesen elcsevegnénk. Orosz bankok, y-generációs fiatalok, P2P-hitelezés, kockázatbecslés – az összes olyan témáról szó volt már idén is az adásban, amire divatos épp startupot alapítani, vagy aminek a megismeréséhez szakértőket és whitepapereket keresnek az előre tekintő pénzemberek.

Breaking Banks

Aki hallotta már Brett Kinget beszélni, az tudja, hogy kevesen tudnak úgy pénzügyekről és fintechről előadni, mint ő. A Breaking Banksbe belehallgatva azt is meg lehet róla tudni, hogy nem csak a saját hangját szereti. Remekül kérdez, jó beszélgetéseket vezet, és az ő stúdiójába is szívesen beül bárki.

Wharton Fintech

A diákok által üzemeltetett oldal és podkaszt nem mindig veszi komolyan a frissülést. Volt már arra példa, hogy egy hónapot is sikerült kihagyniuk. Lehet, ZH-időszak volt éppen. Amikor viszont van adás, akkor jó interjúkat készítenek pénzügyi vezetőkkel.

London Fintech

Mike Baliman kéthetente jelentkező műsora alapvetően a londoni szcénáról szól, de nem kell félni, rálát a világtrendekre is. Ráadásul vannak áttekintő részek, ahol egy-egy nagy alaptechnológia jövőjét vitatják meg. Az MI vagy a gépi tanulás érdekel? Pont három adással ezelőtt rágták végig egy szakértővel.

FT Alphachat és Alphachatterbox

A pénzügyi újságírás világának egyik legjobb neve a Financial Times, akik több műsort is készítenek. Ezek közül a kicsit feszesebb Alphachatet és a bővebb lére eresztett Alphachatterboxot ajánljuk, mert ezek mennek a legmélyebbre.

Hagyjuk a pénzt!

Ha viszont egyáltalán nem vágytok már így az év végéig semmi pénzügyi dologra, csak a nyugalomra, akkor is van egy műsorunk. A francia Abbaye du Barroux bencés szerzetesei napi hat imaórát közvetítenek netes rádión és tesznek elérhetővé podkasztban. Gregorián éneklés minden mennyiségben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?