Egy prágai idegenvezető egy napig terelte el az óváros legszemetebb pénzváltója elől a gyanútlan turistákat.

Féláron váltotta az eurót egy belvárosi pénzváltó, és senki nem lépett fel ellene. Egy prágai idegenvezető végül besokallt, és kiállt az üzlet elé tájékoztatni a turistákat.

Prága
(Fotó: Roman Boed / Flickr CC-BY)
(fotó: Roman Boed / Flickr CC-BY)

Janek Rubeš, prágai idegenvezető és youtuber megunta, hogy az Óváros közepén átverik a turistákat: 15 koronát adnak egy euróért, pedig a hivatalos árfolyam 27 korona lenne. Beállt a pénzváltó elé, és elkezdte elküldeni az arra járókat becsületesebb üzletekhez. Ami ezután történt, az pont az, amit mindenki várna: rendőrök, fenyegetés és hálás turisták.

Janeket kétszer próbálják elküldeni a videóban. Először megússza annyival, hogy a rendőrökkel és az ügyvédjével megbeszéli, hogy valójában semmilyen törvénybe nem ütközik, amit csinál. Másodjára viszont a megbízható pénzváltóhelyek térképét tartalmazó szórólap miatt majdnem bajba kerül.

A végén a Checquepoint helyi izgazgatója levélben – ez igazán gyors volt! – fenyegeti meg perrel, ha publikálja a videót. Szemmel láthatóan a fenyegetés nem működött.

Az idegenvezető csatornáját nem csak emiatt a videó miatt érdemes megnyitni. Korábban volt szó az olcsó cseh mobilnetről, a város legjobb bulihelyeiről, a helyi taxis hiénákról vagy épp Prága építészetéről.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?