A bitcoint nem ismerőket spórolni tanítja az új kriptopénzes számlafizetés. A szolgáltatás Japán területének negyedén érhető el.

A bitcoint nem ismerőket spórolni tanítja az új kriptopénzes számlafizetés. A szolgáltatás Japán területének negyedén érhető el.

(Fotó: OiMax / Flickr CC-BY)
(fotó: OiMax / Flickr CC-BY)

Villanypénzzel fizethetnek villanyszámlát Japán területének negyedén – írja a CoinTelegraph. A Coincheck nevű bitcoinnal és egyéb kriptovalutákkal kereskedő cég és a E-net Systems Co megállapodásának köszöhetően Oszakától Tokióig lesz nagyjából elérhető a bitcoinos fizetés. A Coincheck szerint a nagy fogyasztóknak biztosan olcsóbbá válik a tranzakciós díjak csökkenése miatt a szolgáltatás.

Bitcoin-használatban pedig még nem állnak jól

A cég kidolgozott egy „beetető csomagot” is: a bitcoint nem ismerő felhasználók jenben is fizethetik a számláikat, ezt a Coincheck bitcoinra váltva továbbítja, és a megtakarítást egy bitcoin számlára teszi el az ügyfeleknek.

Coincheck Denki

A novemberben elinduló Coincheck Denki szolgáltatás a bitcoin piac fejlesztési igazgatója szerint hatalmas lépés a kriptovalutának. És ha esetleg a teljes bitcoin gazdaságnak nem is lenne az, a cég biztosan jól jár azzal, ha új, a digitális pénzeket eddig nem használó tömegeket vonz be.

Néhány üzlet már elfogad a fizetéskor bitcoint Tokióban és Oszakában, de a japánok többsége befektetési lehetőségként tekint a nehezen kiszámíthatóan mozgó árfolyamú valutára. Ez nagyjából megfelel annak, ahogy Magyarországon áll a bitcoin. Igaz, az Elmű ügyfélszolgálaton valószínűleg csak néznének, ha valaki bitcoinnal próbálna fizetni.

Ezt bárhol meg lehet csinálni

A Coincheck Denki úgy jöhetett létre, hogy egy hatalmas megegyezéscsomagot hoztak tető alá. A Coincheck az E-net Systemsszel állapodott meg, az E-net pedig már korábban partnerségi szerződést kötött a Marubeni Power Retail Corporationnel, amely viszont 17 prefektúrában üzemeltet erőműveket. Emellett a Marubeni 22 másik országban is jelen van, így ha bitcoinos fizetés működik, egyszerű lesz továbbterjeszteni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?