Megduplázódott az alternatív kriptopénz ára, most már harminc dollárt kell fizetni egy egységért

Megduplázódott az alternatív kriptopénz ára, most már harminc dollárt kell fizetni egy egységért

(Fotó BTC keychain / CC-BY)
(Fotó BTC keychain / CC-BY)

Múlt héten még a bitcoin árfolyamon csodálkozhattunk, amikor a digitális pénz árfolyama megelőzte egy uncia arany árát. Azóta azonban az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) visszadobta egy bitcoin alapú nyíltvégű befektetési alap (ETF) alapításának tervét, ami rögtön visszahúzta a bitcoin árfolyamát.

Pedig annak az alapnak valóban nem volt sok esélye. A szakértők az utolsó pillanatig nem tudtak a „vagy igen vagy nem” álláspontnál biztosabbat mondani. Ráadásul az ETF mögött a legendásan peches Winklevoss ikrek álltak, akik korábban már megpróbálták már magukat beperelni a Facebookba, de nem ártak sikerrel. 2013 óta bitcoinnal nagyban foglalkozó kockázati tőkebefektetők, de a szerencse ebben sem érte őket utol. A BitInstant nevű fizetési cég, amelynek magvető befektetői voltak, a Silk Road ügybe keveredett bele. Arra azért elég volt a digitális valutákból származó bevételük, hogy befizessék magukat Richard Branson brit üzletember űrturista cégéhez egy útra a nyereségükből.

Mindenki őrizze meg a nyugalmát, még megfizethető

Az ethereum a bitcoinos ETF ügye óta megduplázta az árát. Egy hete még 15 dollár körüli áron lehetett egy ethert venni, most 28-30 dollár körül lehet hozzájutni. Nem olyan ár, mint amiben a bitcoin mozog, de ha a növekedést nézzük, remekül néz ki. Ráadásul ezzel egyszerre a forgalomban lévő összes ether értéke az eddigi másfél milliárd dollárról közel két és fél milliárdra ugrott. A fenti számok mindegyike rekord az alternatív virtuális valuta számára.

A bitcoinos befektetési alapnál több is történt. Az Ethereum a Microsofttal, a JPMorgan Chase-szel és más iparági óriásokkal megalapította az Enterprise Ethereum Alliance szakmai szervezetet. A csoport sztenderdizálással és kapcsolatépítéssel foglalkozik, és persze az ethereum blockchainben rejlő lehetőségek feltárásában.

Az Ethereum még a mostani emelkedéssel is egy apró kriptovaluta, viszont a mostani ügyes lépés volt a blockchainek versenyében.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?