Már három európai országban érhető el a Samsung fizetési megoldása. És ami fontosabb a cégnek, terjeszkednek Indiában is.

Már három európai országban érhető el a Samsung fizetési megoldása. És ami fontosabb a cégnek, terjeszkednek Indiában is.

(Fotó: Maurizio Pesce / CC-BY)
(Fotó: Maurizio Pesce / CC-BY)
(fotó: Maurizio Pesce / CC-BY)

A skandináv Nordea bank jelentette be, hogy Svédországban elérhetővé teszi a Samsung Pay szolgáltatást. A hír azért is érdekes, mert sem az Apple Pay, sem az Android Pay nem érhető el az országban. A Samsung megelőzte a skandináv térségben a konkurens szolgáltatókat.

A szolgáltatás egyelőre csak a Samsung telefonnal rendelkező Nordea ügyfeleknek áll rendelkezésére. Ha már csak egy márkájú mobillal használható, legalább az nem korlátozza az ügyfeleket, hogy milyen típusú kártyát köthetnek össze a telefonnal. Egyaránt működik hitel- és betéti kártyákkal.

A Samsung Pay a svédországi indulás után most már három európai országban érhető el. Eddig Spanyolországban és Oroszországban lehetett telefonnal fizetni.

1,3 milliárd indiait is elérhetnek

Legalább ekkora lépés a Samsungnak, hogy a mobilos fizetési megoldása megjelent az 1,3 milliárdos indiai piacon is. Ráadásul ezen a nagyrészt androidos piacon is megelőzte az Apple-t.

Ráadásul Indiában nem is egy banknál érhető csak el a technológia. Maréknyi partnerrel kezdi el a működést a cég. A Samsung meglovagolhatja azt a kormányzati szándékot, amely készpénzmentessé akarja alakítani az indiai gazdaságot. Ezzel valószínűleg az indiaiak is jól járnak, mert a kormány első, technológiamentes próbálkozásai katasztrofálisnak bizonyultak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?