Kicsit nem figyeltünk és minden bankkártyává változott az órától a gyűrűig. Lassan az a kérdés, miből nem csinál fizetési eszközt a fintech?


Kicsit nem figyeltünk és minden bankkártyává változott az órától a gyűrűig. Lassan az a kérdés, miből nem csinál fizetési eszközt a fintech?

(Fotó: Zero / Facebook)
(Fotó: Zero / Facebook)
(fotó: Zero / Facebook)

Az utóbbi pár évben sok minden megváltozott, amit a fizetésről gondoltunk. Londonban megtanultak és megszerettek érintős bankkártyát használni a tömegközlekedésen. Magyarországon rutinszerűen kérdezik meg már az élelmiszerboltokban, hogy érintősen mehet-e. A riói olimpián pedig a sportolóknak szánt speciális gyűrűbe és a látogatók által egyszerűen kiváltható szilikon csuklópántba is bankkártya volt építve.

A közösségi finanszírozási oldalakon is nagyon sikeresek voltak a bankkártya pótlékok. Féltucat olyan hardveres startup indult el, amely azt ígérte, hogy a tárcára való különböző plasztiklapot egy helyre sűríti. Volt, amelyik a biztonsággal kampányolt, mások a dizájnnal.

Mi a helyzet Magyarországon? – Konferencia körkép

A keddi – már csak egyet kell aludni! – FinTechRadar Konferencián is bőven lesz szó a fizetésről. Szó lesz az e-kereskedelemben megtalálható fizetési megoldásokról, a mobil data nalaitikáról pedig Mocsai Norbert a Planet of Apps színeiben fog beszélni. Hetényi Márk a MKB lakossági és digitális vezérigazgató-helyettese a bankok lehetséges stratégiáit világítja meg a fintech új világában. Később pedig a Payment Gatewayt fejlesztő Big Fish fintech ügyekkel foglalkozó vezetője, dr. Horváth Attila, az OTP Mobiltól érkező Benyó Péter, és a hazai internetes számlázás legnagyobbjának, a Számlázz.hu-nak a marketingvezetője Varga-Tarr Sándor is kézhez kapja a mikrofont.

A konferenciát követő beszélgetésben pedig meg lehet vitatni, hogy ki mikorra tippeli az Apple Pay-nek, az Alibaba fizetési megoldásának vagy bármelyik nagy fintech cég fizetési szolgáltatásának megérkezését a magyar piacra.


A FinTechRadar Konferenciát bemutatja:

simple_logo2_kicsi


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?