Teltházas lesz a konferenciánk, mindenkinek jut majd padtárs. A magyar bankok egymással fognak ülni, és beszélgetnek is, mint a diákok egy unalmas óra alatt. A téma: a jövő.

Teltházas lesz a FinTechRadar konferencia, az utolsó jegyeket is elkeltek a keddi konferenciánkra. Ha a csilláron nem is fognak lógni – azt nem hagyjuk – de mindenkinek jut majd padtárs, mint az általános iskolában.

Minden API a puzzle egy darabkája (Tsahi Levent-Levi / CC-BY)
Minden API a puzzle egy darabkája (Tsahi Levent-Levi / CC-BY)
(fotó: Tsahi Levent-Levi / CC-BY)

De lesz padtársuk a magyar bankoknak is a programban. Az banki API-ról, azok megnyitásának következményéről és a fintechek és bankok együttműködéséről szóló kerekasztalban három pénzintézet és két tanácsadó fejti meg majd, mi történhet a magyar piacon.

A vitát Horváth Balázs, a Bancard szakértő partnere vezeti, aki a fizetési üzletágban szerzett 15 éve után nyergelt át a tanácsadói székbe. Beszélgetőpartnerei Kovács Larissza, az MKB Bank digitális ügyfélélményért felelős igazgatója, Gáborjáni Szabó Ákos, a Gránit Bank informatikai területért felelős igazgatója, Csákay Mátyás a MagNet informatikai igazgatója, és Lévai Gábor, a magyar ősfintech fejlesztés, a fesztiválkártya atyja lesznek.

Az API a jövő, de kérdés, hogy sül el

És hogy mi a kérdés? Hogyan alakulnak át a magyarországi banki szolgáltatások, amikor minden pénzintézetnek meg kell nyitnia az API-ját a külső fejlesztők előtt a 2018-as év elején. A résztvevő bankok élen járnak ebben. A Magnet a Számlázz.hu-val közösen elkészítette az Autokassza nevű, a kisvállalatok adminisztrációját megkönnyítő fejlesztést. A Gránit olyan egyszerűen virtualizálható bankkártyával rukkolt elő a Pay szolgáltatással, amilyennel fejlettebb piacokon sem találkozunk. Az MKB pedig akadémiával és fintech startupversennyel próbálja megteremteni egy együttműködés alapjait. A kritikus hangot pedig Lévai Gábor képviseli, aki miatt érintőkártyával lehet fizetni közel tíz éve a Szigeten.

Az biztos, hogy jövő tavasztól semmi sem lesz olyan, mint volt. Közhelyes azt mondani, hogy belenézünk a kristálygömbbe, de ez fog történni.

A FinTechRadar Konferenciát bemutatja:

simple_logo2_kicsi


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?