Ki mondta, hogy a jól megérdemelt pihenés közben nem tanulhatunk valami hasznosat? Itt van pár fintech dokumentumfilm, amik szórakoztatóak és érdekesek is.

Ki mondta, hogy a jól megérdemelt pihenés közben nem tanulhatunk valami hasznosat? Itt van pár fintech dokumentumfilm, amik szórakoztatóak és érdekesek is.

karácsony
(Fotó: Vasile Cotovanu / Flickr CC-BY)
(fotó: Vasile Cotovanu / Flickr CC-BY)

A karácsonyi időszakban – szerencsés esetben – semmi sem történik a világban, az újságok is csak listákat közölnek az elmúlt év top tízes dolgairól és a következő év várható trendjeiről. Mi is fogunk még ezekről beszélni, mert nagyon érdekes évet zártak a technológiai cégek. Előtte viszont néznivalókat ajánlunk a bejgligőzös napokra.

A Techcrunch remek, több részes dokumentumfilmben járta körbe ősszel a bitcoint. A digitális valuta amúgy is az év egyik sztárja volt, az árfolyam nőtt, a bankok és a startupok pedig nagyon erősen gondolkodnak a blockchain felhasználásának lehetőségein.

Nem teljesen friss, de legalább a 2008-as válság után született a The Pit című, az árutőzsdét bemutató film. A legtöbb ember negyed vagy félkilónként veszi a kávét, a film szereplői ennél jóval nagyobb tételben kereskednek.

A Capital C két ok miatt is érdekes dokumentumfilm. Egyrészt a közösségi finanszírozásról szól, és annak a legmenőbb, még kicsit underground évében készült 2014-ben. Másrészt pedig olyan remek emberek beszélnek benne, mint Molly Crabapple, Andy Baio, vagy Brian Fargo, a Wasteland játék feltámasztója.

Svájcról az embereknek a csoki, az órák és a bankok szoktak eszébe jutni. Az utóbbiból viszont jellemzően nem azok a pénzintézetek, amelyek csodás appokat és újszerű szolgáltatásokat nyújtanak, hanem azok, amik nem válaszolnak az adóhivatalok kérdéseire. A Fintech – Made In Switzerland című dokumentumfilm ezt igyekszik megváltoztatni startupperek, befektetők és bankárok megszólaltatásával.

Az már most látszik, hogy jövőre is marad még muníció. A Vimeón már megnézhető a Game Changer című dokumentumfilm trailere, hamarosan pedig ki is lehet venni a netes tékából az egyórás, a fintech forradalomról szóló filmet.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?