Vásárolj most, fizess később funkcióval bővíti a brit Arcadia divatbolt által kínált pénzügyi szolgáltatások listáját a svéd Klarna.

Vásárolj most, fizess később! funkcióval bővíti a brit Arcadia divatbolt által kínált pénzügyi szolgáltatások listáját a svéd Klarna.

 

girl-1596717_1920_pixabay

Az Arcadiával nem kis ügyfelet szerzett a svéd fintech: a cégcsoportnak 2500 saját üzlete van az Egyesült Királyságban és több száz boltja más országokban.

A hitelképesnek ítélt vásárlók dönthetnek úgy, hogy megvesznek termékeket, és a fizetésről csak később gondoskodnak. Az áruhitel kilencven napig kamatmentes

– mondta a Klarna szóvivője a The Paypersnek.

A hitel elérhető az Arcadia online boltjában, nem kell más oldalakra továbbkattintani a látogatóknak. Az egykapus ügyintézési mód azért fontos, mert a brit vásárlók 67 százaléka félbehagyja az internetes vásárlásait. Összerakják a kosarat, de soha sem jutnak el a pénztárig, annyira kényelmetlen az online fizetés.

Mi az a Klarna?

A Klarna a katalógusos vásárlás élményét akarta átemelni a mobilos világba, ám mára 1400 főt foglalkoztató kereskedelmi és hitelcéggé nőtte ki magát.

A Klarna annak ellenére indult el sms fizetéssel, hogy már rendelkezésre álltak RFID-s és NFC-s technológiák is. Az sms volt azonban az eszköz, amit az ügyfelek megszoktak. A retró technológia bevált, a cég az első év végére bevételt termelt, ma pedig már úgy érzik, hogy pofátlanság lenne magukat startupnak nevezni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?