Egy karamellás, sütőtökös, szegfűszeges, fahéjas latte lesz habosított bitcoinnal, megszórva dogecoinnal.

Egy karamellás, sütőtökös, szegfűszeges, fahéjas latte lesz habosított bitcoinnal, megszórva dogecoinnal. A Starbucks blockchaines innovációban gondolkodik.

(Fotó: bronwyn quilliam CC-BY)

Még nem jár ott a világ talán legismertebb kávézólánca, hogy elfogadjon kriptovalutát is a kávéért és a sajttortáért cserébe, de kimaradni sem akar. A Starbucks az elsők között csatlakozott a NYSE tőzsde tulajdonosának, az Intercontinental Exchange-nek új, digitális jószágok kereskedelmére létrehozandó hálózatához – írja a PaymentsSource.

Az nem túl meglepő, hogy az Intercontinental Exchange be akar szállni a kriptojavak kereskedelmébe. A Bakkt nevű platformról már beszéltek egy ideje. Az viszont, hogy a Starbucks is érdeklődik új hír. Igaz, a kávézókat üzemeltető cég érdeklődése nem jelent teljes elköteleződést. A Starbucks a Square-ben is befektető, sőt egy igazgatót is delegált a fizetési startup igazgatótanácsába. Ez viszont nem járt azzal, hogy a kávézókban bevezették volna a Square fizetési termináljait. Végül a cég képviselője ott is hagyta a Starbucks igazgatótanácsát, fizetési megoldásnak pedig a JPMorgan Chase szolgáltatását választották.

A Bakkt első körben a kriptopénzek kereskedelmére valamint biztonságos tárolására fog berendezkedni. Célja, hogy a szabályozatlan piacon olyan szereplő legyen, amelyben annyira megbíznak, mint a szabályozott környezetben működő bankokban. Emellett egynapos határidős ügyeleteket is be akarnak vezetni. Az első szolgáltatás 2018 novemberében indul el, a folytatás pedig ennek a sikerétől is függ.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá 1 hozzászólás

  1. Az angolok 15 év múlva búcsút inthetnek a királynő arcképének 2019.03.06

    […] is, különösen a nagyvállalatok felől. A napokban a Starbucks tett egy kijelentést, miszerint integrálni fogja a Bakkt kriptoutalási szoftverét kávézóiban. Az amerikai kiskereskedelmi óriás, a Kroger pedig a […]

Vélemény, hozzászólás?