A szomszédban zajlik a legmenőbb európai hackerkonferencia. Olyan nyomozásokról számolnak be kutatók, amelyekről más filmet forgatna.

Olyan nyomozásokról számolnak be a CCC hackerkonferencián kutatók, amelyekről más filmet forgatna.

ATM

A szomszédban, Berlin mellett zajlik minden karácsony és szilveszter között a Chaos Communication Congress (CCC). A rendezvény a legpatinásabb európai hackerkonferencia, 33 éve rendezik meg. A CCC nem csak a korához képest tartja magát jól, minden mérce mentén a legmenőbb európai rendezvény.

Idén a legbankosabb téma az N26 banki appjának szétszerelése volt, amiről kiderült, hogy gyorsabb ellopni egy fiókot, mint törvényesen megnyitni egyet. De voltak még érdekes előadások. Olga Kochetova és Alexey Osipov például a bankautomaták feltöréséről, működéséről és védelmények lehetőségeiről beszéltek.

Tudtátok például, hogy az automaták ma is gyakran Windows XP-t használnak? Azt a rendszert, amit mindenki eltüntetett már a szülei számítógépéről is valamelyik karácsonykor. Ez csak az egyik olyan támadási lehetőség, amit a két kutató bemutat. A videó nem annyira izgalmas, mint az új Bourne film, de nem marad el sokkal. Bankot többet rabolnak benne. És hogy ijesztő-e? Amikor arról látunk videót, hogy egy kiberbűnöző simán kinyitja az automatát, majd rádugdossa a saját elektronikáját, az durvább, mint az Ördögűző összes része.

A CCC járulékos előnye, hogy minden előadó valamilyen akcentussal ízesített hacker-angolul beszél. A fenti videóban az orosz kiejtéssel lehet megbarátkozni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?