Így néznek ki a modern, dizájnos banki felületek, ha profikkal terveztetik meg őket. Van olyan pénzintézet, ahol még a bankkártya is tulipiros lett!

Így néznek ki a modern, dizájnos banki felületek, ha profikkal terveztetik meg őket. Van olyan pénzintézet, ahol még a bankkártya is tulipiros lett!

Best_share_certificate

Hol van megírva, hogy egy bank arculata csak azt sugallhatja, hogy ezt az intézményt száznál is több éve alapította feddhetetlen szakállas férfiak egy kisebb csoportja. A The Financial Brand olyan bank dizájnokból közölt válogatást, amelyek fiatalosak, jól néznek ki, és a pénzintézetek múltjára is vissza-visszautalnak.

NatWest

A NatWest esetében nehéz lenne több száz évre visszamenni, a bankot 1968-ban alapították három pénzintézet összevonásával. A Future brand dizájniroda a korabeli márkadokumentumok között talált egy olyan 3D-s hatású logót, amit maivá alakítva perfekt fiatalos vizuális identitást ad az Egyesült Királyság minden pontján jelen lévő banknak.

natwest_bank_brand_logo

NatWest-Personal-3-Ad-768x435

Addiko

Izgalmas századon vannak túl az Addiko Bank ügyfelei. Ebben a formában ugyan csak pár hónapja létezik az Alpok és az Adria térségét kiszolgáló bank, de az elődök sora egészen a huszadik század elejéig nyúlik vissza. Azóta pedig volt világháború és polgárháború is a környéken, a végén pedig még csődközelbe is került az utolsó előd, a Hypo Alpe nevű bank 2009-ben. Ehhez képest az Addiko vidám piros, Mikulásos dizájnnal vágott bele az üzletbe, amely grafikai terv a változatosság kedvéért köthető Londonhoz, a berlini, londoni és hongkongi központtal dolgozó Prophet tervezte.

addiko

addiko_bank_brand_identity

IDFC

Igazi neobank, csak nem Berlinben vagy az Egyesült Királyságban indult, az IDFC. A 2015. októberében indult bank a hasonló nevű építési finanszírozással foglalkozó cég leányvállalata. Céljai között szerepel a kisebb, bankfiókkal nem rendelkező indiai ügyfelek elérése. Tizenöt fiókot már működtet 10 ezer lakosnál kevesebbel rendelkező településeken.

idfc

Lloyds

Végre egy bank, ahol tényleg a hagyományokról van szó, még a honlap háttere is az a British Racing Green nevű szín, ami valójában árnyalatok sokasága. A nagy, félig átlátszó betűk és az újragondolt lovas logó azonban már-már new age életérzést sugároznak, ami egy 251 éves pénzintézettől nagy szó. A Lloyds újrabrandelése ráadásul nem is friss történet: 2013-ban végezte el a Rufus Leonard.

lloyds2 lloyds1
Ezek csak a kedvenceink a The Financial Brand válogatásából. Van még példa okosan újramárkázott nemzeti bankra is, és a kártyatársaságok is megkapják az őket megillető figyelmet. Ezekért, és a többi arculati fotóért, tovább kell kattintani.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?