A cél a banki garancia maximalizálása, de a trükkel a neobankok is jól járhatnak.

Egy neobanknak nem kell mindent házon belül csinálnia, ez új típusú bankok életét leginkább megkönnyítő dolog. A brit Octoups Investments ezt próbálja felhasználni, hogy ügyfeleket szerezzen megtakarítási termékéhez.

Nem lehet mindent aranyban vagy bitcoinban tárolni
Nem lehet mindent aranyban vagy bitcoinban tárolni

A Fintextra szerint az Octopus több neobankkal is tárgyal. Ötvenezer fontos vagy annál nagyobb megtakarításokat szeretne kezelni, fix egyéves lekötéssel, és egy százalékos hozamot ígér, ami a banki 0,55 százaléknak majdnem duplája.

Az Octopus egy trükköt is kitalált. Az FSCS brit szabályozó hatóság 85 ezer fontban szabta meg a betétek maximális méretét, de a cég kínál egy olyan megoldást, amellyel három neobank között oszlik el a betét, így személyenként már több, mint negyedmillió fontot kezelhetne a cég. Mivel három bank között van szétosztva az összeg, így egyesével a határ alatt vannak, azaz a teljes összegre vonatkozik az állami betétgarancia. Trükközés? Természetesen az.

Óriási piacot nézett ki az Octopus

A cég arra utazik, hogy a különböző, nem túl jól kamatozó betétekben őrzött 145 milliárd fontnyi vagyont megmozdítsa.

A mai alacsony kamatok és az emelkedő infláció miatt soha nem volt ennyire fontos, hogy egyszerűen megtalálható legyen az a hely, ahol a legjobban kamatozik a pénz

– mondta Sam Handfield-Jones, az Octous Cash vezetője, aki szerint a legnagyobb húzásuk az volt, hogy jobb kamatokat is tudnak adni, és biztonságosabb is az ügyfeleknek betéte.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?